Statistică |
În total online: 6 Oaspeţi: 6 Utilizatori: 0 |
|
Lecţii
Lecţii în categorie: 97 Lecţii prezentate: 11-20 |
Pagini: « 1 2 3 4 ... 9 10 » |
Sortează după:
Dată ·
Denumire ·
Rating ·
Comentarii ·
Vizualizări
Fie ca le mananci crude sau conservate, capsunile sunt nu doar delicioase, ci si foarte bune pentru sanatate. Te poti bucura de ele cu ajutorul catorva idei de retete pe care ti le propunem. |
Francezii il folosesc pentru a-si aroma mancarurile, olandezii pregatesc din el sosuri delicioase. Untul, acest ingredient savuros, are multe secrete, dar si modalitati simple de a fi preparat. Daca vrei sa afli mai multe lucruri despre cum poti folosi untul in bucatarie, citeste randurile care urmeaza. |
Masa de Sarbatori este bogata in calorii, grasimi si zahar, iar toate acestea inseamna de fapt kilograme in plus pentru noul an. Pentru a evita toate neplacerile, calculeaza caloriile fiecarui aliment consumat, pentru ca suma lor sa nu depaseasca necesarul zilnic.
|
Cozonacul cu nuci este destul de des intalnit pe mesele romanilor la sarbatorile mari de peste an, insa adaosul de migdale va da cozonacului un gust mult mai bun si mai aromat. |
Alaturi de cozonac, ouale rosii si drobul de mile, pasca cu branza este un preparat care nu trebuie sa lipseasca de pe masa romanilor in preajma sarbatorilor pascale. Spre deosebire de alte preparate, pasca necesita ceva mai multa atentie, un plus de migala si multa rabdare. |
Cozonacul cu rahat este unul dintre preparatele culinare cu care romanii isi omenesc oaspetii, de obicei in preajma marilor sarbatori religioase (Craciun, Paste). Cozonacul cu rahat este un produs usor de preparat, care nu necesita prea multe ingrediente. |
Ouale de Paste cu cirese sunt un desert delicios pe care il poti servi la masa speciala de Paste. Ciresele si crema de vanilie cu nuci le vor da acestora un gust deosebit de al altor tipuri de oua pe care le-ai pegatit pana acum, iar modul simplu de preparare te va face sa le alegi si alta data. |
Atunci cand te gandesti la vecinii bulgari, te intrebi oare cum or fi cozonacii lor de Pasti? Ei bine, kozunacul bulgaresc este ca o paine dulce care poate fi servita si la micul dejun sau pe post de gustare. Iata reteta de kozunac bulgaresc. |
Pasca cu sirop este buna de te lingi pe degete. Umplutura de branza cu stafide si aluatul imbibat cu sirop dulce o fac numai buna de a fi servita in zilele de Pasti. |
In tinuturile nemtesti cozonacii seamana mai degraba a checuri si sunt facute cu fructe sau seminte, care dau in final un gust special. Insa printre retetele cele mai intalnite de astfel de cozonaci nemtesti sunt cei cu mac, cu forma rotunda si aroma de seminte de mac, care nu apare intr-o crema, ci in interiorul aluatului. Iata reteta de cozonac nemtesc cu seminte de mac. |
|
|