Joi, 14/11/2024, 19:48 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 198
Statistică


În total online: 1
Oaspeţi: 1
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Culinărie

    Cozonac cu rahat [română/text]



    Cozonacul cu rahat este unul dintre preparatele culinare cu care romanii isi omenesc oaspetii, de obicei in preajma marilor sarbatori religioase (Craciun, Paste). Cozonacul cu rahat este un produs usor de preparat, care nu necesita prea multe ingrediente.

    Pentru cozonacul cu rahat ai nevoie de


    • 6 oua
    • 300 g zaharo
    • lingurita de sare
    • 250 ml ulei
    • 60 g drojdie
    • 500 ml lapte
    • 3 fiole de esenta (rom, vanilie si lamaie)
    • 750 g rahat simplu
    • 50 g razatura coaja de lamaie si portocala
    • miere pentru uns ( 100 g)
    • doua pliculete de zahar vanilat.
       

    Cum se prepara cozonacul cu rahat
     

    Se pregateste o compozitie din lapte, zahar, oua (3 oua intregi si 3 galbenusuri), sare, esentele si zaharul vanilat. Compozitia rezultata se amesteca cu 500 g de faina. Apoi se adauga drojdia diluata cu putin lapte (100 ml) si o lingurita de zahar. Se adauga apoi si restul cantitatii de faina (500 g).
     

    Amestecul rezultat se framanta 5-6 minute si se adauga treptat si uleiul. Compozitia este buna de pus in forme atunci cand se dezlipeste de pe mana.
     

    Se imparte coca in trei bucati egale (700 g/bucata). Foaia se intinde cu mana sau  cu facaletul, in forma unui dreptunghi cu grosime de un centimetru.
     

    Pe foaie se aseaza rahatul taiat in cubulete, apoi se ruleaza foaia si se aseaza in forma.
     

    Se lasa la crescut pana ce compozitia depaseste forma. Dupa ce cozonacul a crescut, se introduce la cuptor si se lasa la foc potrivit (165-170 grade Celsius). Cozonacul se tine la cuptor aproximativ 45 de minute.
     

    Se scoate de la cuptor si se unge cu miere sau sirop (apa+zahar).
     

    Se lasa sa se raceasca 15-20 de minute si se rastoarna pe un platou.
     

    Se taie apoi in felii.
     

    Cum se serveste cozonacul cu rahat

     

    Se poate servi atat cald, cat si rece.


    Pofta buna!

     

    cozonac





    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Culinărie | Publicat de: ilonadm (28/03/2010)
    Vizualizări: 441 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate