Joi, 26/12/2024, 08:23 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 5
Oaspeţi: 5
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Culinărie

    Pasca cu brînză şi stafide [română/text]



    Alaturi de cozonac, ouale rosii si drobul de mile,  pasca cu branza este un preparat care nu trebuie sa lipseasca de pe masa romanilor in preajma sarbatorilor pascale. Spre deosebire de alte preparate, pasca necesita ceva mai multa atentie, un plus de migala si multa rabdare.

    Ingrediente pentru pasca cu branza si stafide

    Aluat:
    • 500 g faina
    • 150 g  zahar
    • 250 ml lapte
    • 30 g drojdie
    • 3 oua
    • 5 g sare marunta (o jumatate de lingurita)
    • 100 ml ulei
    • esente diferite (rom, vanilie, lamaie)
    • 2 pliculete de zahar vanilat
    • 50 g razatura coaja de lamaie si portocala



    Umplutura:

    • 500 g branza dulce de vaci
    • 150 g stafide
    • 200 g zahar
    • 5 oua (trei galbenusuri si doua intregi)
    • 75-100 g faina
    • esente diferite (rom, vanilie, lamaie)



    Cum se prepara pasca cu branza si stafide


    Se framanta aluatul din urmatoarele ingrediente: zaharul, ouale, laptele, esentele, drojdia dizolvata cu lapte si putin zahar. Apoi se adauga faina si se framanta bine. Dupa aceea se toarna treptat si uleiul, pana se dezlipeste de pe mana.

    Coca obtinuta se lasa 10 minute la crescut in vasul in care a fost framantata.

    Coca se imparte in 3 bucati egale. Fiecare bucata (pasca) se adauga in forme rotunde confectionate din foite de staniol.

    Pe fundul fiecarei forme se aseaza cate un strat de coca  de cca. 200 g si gros de un centimetru. Marginea formei se tapeteaza cu o impletitura din doua fasii de coca. In mijloc se aseaza umplutura. Peste umplutura se pune un fel de gratar din fasii de coca. Se lasa din nou la crescut pana ce compozitia depaseste putin forma. Se introduce la cuptor si se lasa la foc potrivit (165-170 grade Celsius).

    Pasca se tine la cuptor aproximativ 45 de minute. Se scoate de la cuptor si se unge cu miere sau sirop (apa+zahar). Se lasa sa se raceasca 30 de minute.

    Cum se serveste pasca cu branza si stafide

    Se serveste calda sau rece, dupa preferinta fiecaruia.

    Pofta buna!
     

    pasca





    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Culinărie | Publicat de: ilonadm (28/03/2010)
    Vizualizări: 416 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate