Joi, 26/12/2024, 08:26 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 6
Oaspeţi: 6
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Culinărie

    Pasca cu sirop [română/text]



    Pasca cu sirop este buna de te lingi pe degete. Umplutura de branza cu stafide si aluatul imbibat cu sirop dulce o fac numai buna de a fi servita in zilele de Pasti.

    Ingrediente pentru pasca cu sirop:
     

    Umplutura:

    • 450 de grame de branza
    • 3 oua, de la care vei folosi doar galbenusul
    • 1 paharel de smantana
    • 100 de grame de gris
    • Un pumn de stafide
    Aluat:
    • 1 kilogram faina
    • 0,5 litri lapte
    • 3 oua, de la care vei folosi doar galbenusul
    • 1-2 pliculete drojdie sau 25 de grame de drojdie proaspata
    • 200 g unt
    • Un pumn de stafide
    • 1 lingurita sare
    • 1 plic zahar vanilat
    • coaja rasa de la o portocala
    • 150 g zahar
    • 2 linguri untura pentru uns


    Sirop:

    • 150 mililitri de apa
    • 350 grame zahar.
       

    Cum se prepara pasca cu sirop:
     

    1 Pregateste intai aluatul:

    Intr-un vas amesteca drojdia cu doua linguri de zahar, o cescuta de lapte caldut si o lingura de faina. Dupa ce amesteci bine, ca sa se dizolve zaharul, las-o deoparte, pentru ca drojdia sa inceapa sa actioneze.
     

    Amesteca restul de lapte cu sare, vanilia, coaja rasa de portocala, stafidele si 100 de grame de zahar si bate-le langa o sursa de caldura.
     

    Adauga apoi faina si amesteca bine.
     

    Incorporeaza si cele 3 galbenusuri si amestecul cu drojdie, amestecand bine.
     

    Topeste untul si adauga-l pe rand peste compozitie, incepand sa framanti cu mana. Framanta pentru cel putin o jumatate de ora, apoi lasa aluatul la crescut pentru cel putin o ora.


    2 Prepara umplutura:

    Amesteca branza, care ar fi bine sa fie de vaci, cu cele trei galbenusuri.
     

    Adauga smantana, grisul si apoi stafidele, amestecand bine.

     

    Dupa ce a crescut coca, mai framant-o pentru 5 minute, apoi imparte-o in doua.
     

    Pe fiecare foaie pune umplutura si ruleaza-le.
     

    Unge o tava mare cu ulei sau untura si las-o sa stea la cald. Impleteste rulourile pe care le-ai facut si aseaza-le in tava.
     

    Pune tava la un loc calduros pentru 10-15 minute, apoi da-o la cuptor la foc iute, pentru aproximativ 35-40 de minute.
     

    Cat timp tii pasca la copt, pregateste siropul de apa cu zahar. Pune la fiert apa si zaharul, lasandu-le sa fiarba pana se topeste zaharul. Ia-l apoi de pe foc si lasa-l sa se raceasca.
     

    Scoate pasca din cuptor, toarna peste ea jumatate din sirop. Da-o inapoi in cuptor, mai tine-o inca 5-10 minute in cuptor.
     

    Dupa ce o scoti de tot, toarna deasupra si restul de sirop si las-o sa se raceasca.
     

    Cum se serveste pasca cu sirop:

     

    Se serveste rece.
     

    Se taie in felii groase care se aseaza un platou.


    Pofta buna!






    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Culinărie | Publicat de: ilonadm (28/03/2010)
    Vizualizări: 428 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate