Joi, 14/11/2024, 19:53 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 198
Statistică


În total online: 1
Oaspeţi: 1
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Culinărie

    Cozonac cu nuci şi migdale [română/text]



    Cozonacul cu nuci este destul de des intalnit pe mesele romanilor la sarbatorile mari de peste an, insa adaosul de migdale va da cozonacului un gust mult mai bun si mai aromat.

    Ingrediente necesare pentru cozonacul cu nuci si migdale

    Pentru aluat
    • 350 grame faina
    • O lingura de drojdie
    • 3 linguri cu zahar
    • ½ ceasca de ulei
    • O cana cu lapte
    • 1 ou
    • 1 lingurita cu coaja rasa de lamaie
    • Un praf de sare.


    Pentru umplutura

    • 200 grame martipan
    • 150 grame de migdale macinate
    • 150 grame de nuci macintate
    • 150 grame lapte
    • 1 lingura de scortisoara.


    Cum se prepara cozonacul cu nuci si migdale


    Se incalzeste laptele in care se adauga apoi zaharul, praful de sare si drojdia. Se lasa 10 minute, dupa care se aseaza faina intr-un bol de plastic, se face o gaura in mijloc, loc in care se toarna laptele racit intre timp.


    Se framanta bine aluatul, iar pe parcurs se adauga uleiul, oul si coaja de lamaie, dupa care se acopera cu o folie de plastic si se lasa 45 de minute la crescut.


    Intre timp se prepara umplutura: se amesteca martipanul cu migdalele, nucile, laptele si scortisoara pana cand compozitia devine foarte cremoasa.


    Dupa ce aluatul a crescut suficient, se intinde o foaie pe o patura de faina, iar peste foaie se intinde umplutura, se ruleaza cu totul si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei dupa care se baga la cuptor nu inainte de a unge cozonacul cu un ou batut.


    Se tine la foc mediu, timp de aproximativ 45 de minute.


    Cum se serveste cozonacul cu nuci si migdale


    Cozonacul cu migdale si nuci se serveste rece.






    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Culinărie | Publicat de: ilonadm (28/03/2010)
    Vizualizări: 358 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate