Ouale de Paste cu cirese sunt un desert delicios pe care il poti
servi la masa speciala de Paste. Ciresele si crema de vanilie cu nuci
le vor da acestora un gust deosebit de al altor tipuri de oua pe care
le-ai pegatit pana acum, iar modul simplu de preparare te va face sa le
alegi si alta data.
Ingrediente pentru ouale de Paste cu cirese:
0,5 cani lapte
0,25 cani unt sau margarina
2 pachete de mix de budinca de vanilie (care sa nu fie pentru budinca
instant)
1 borcan mic de compot de cirese
1 cana de nuci taiate marunt
450 - 600 de grame de zahar
450 de grame de ciocolata, topita.
Cum se prepara ouale de Paste cu cirese:
Scoate ciresele din compot, taie-le in jumatati si lasa-le sa se scurga
pe prosoape de hartie.
Intr-o tigaie potrivita pusa la foc mic amesteca laptele cu untul si
praful de budinca, pana cand rezulta o crema omogena.
Ia tigaia de pe foc si adauga ciresele, nucile si zahar, astfel incat
sa rezulte o compozitie groasa.
Formeaza din aceasta compozitie 8-10 bile, modelandu-le sub forma de
oua. Pentru aceasta operatiune ar fi indicat sa ai mainile unse cu unt.
Intr-o tava pentru prajituri, peste care ai pus o hartie pentru copt
sau o hartie ceruita.
Da tava la racoare, pentru cateva ore, pana cand ouale se intaresc.
Topeste ciocolata, insa ai grija sa nu o arzi.
Toarna ciocolata peste oua ori inmoaie fiecare ou in crema de
ciocolata.