Statistică |
În total online: 1 Oaspeţi: 1 Utilizatori: 0 |
|
Lecţii
Lecţii în secţiune: 493 Lecţii prezentate: 71-80 |
Pagini: « 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 49 50 » |
Cu siguranta, Pastele nu ar fi la fel de frumos fara ouale de ciocolata pe care la gasim in aceasta perioada sub diferite marimi, culori sau decoratiuni. Daca sunteti un fan al ciocolatei si doriti sa le faceti celor mici o supriza dulce de Paste, atunci incercati cea mai simpla reteta de oua de ciocolata. |
Sarbatorile Pascale aduc cu ele bucuria Invierii Domnului Cristos dar si linistea sufleteasca si placerea de a ne strange toata familia in jurul mesei. O specialitate specifica acestei sarbatori, pe langa cozonac, friptura de miel si ouale rosii, este si pasca. Acest desert special reprezinta simbolul lespezii mormantului lui Iisus. Acest desert cu branza dulce de vaca se prepara in mod traditional in Sambata Mare. Momentul prepararii este unul magic, pasca reprezentand unul dintre cele mai semnificative bucate ale Sarbatorii Pascale. |
Romanii au o bogata traditie in prepararea cozonacului, insa acesta este un produs raspandit in intreaga Europa, pana la marginea Asiei. In Rusia, cel mai apreciat cozonac este cel cu prune si miere. |
Cu siguranta dulcele preferat al celor mici si celor mari deopotriva este ciocolata, iar sarbatoarea de Paste poate fi ocazia perfecta pentru a-i surprinde cu cateva sortimente pe care fie le puteti cumpara fie le puteti realiza in propria bucatarie. Ouale de ciocolata cu umplutura de caramel sunt relativ usor de facut si reprezinta intotdeauna un desert binevenit. |
Cozonacul-chec Kugelhupf este un produs special din zona alsaciana a Europei, care poate fi preparat nu doar de Pasti sau Craciun, ci si cand sarbatoresti o ocazie mai speciala. Va fi preferat de copii, care il vor vedea ca pe un desert delicios. |
Pentru prepararea acestui cozonac frantuzesc cu struguri ai nevoie in primul rand de o masina pentru facut paine si de 90 de minute in care sa ii acorzi atentie. Rezultatul final nu te va dezamagi insa, pentru ca acest cozonac va avea o parte de amprenta frantuzeasca. |
In zona germana a Europei, de Pasti si Craciun se face un cozonac-prajitura, care poarta denimirea de Gugelhopf. Acesta are un gust special si o aroma deosebita, fiind si foarte usor de preparat. |
Finlandezii serbeaza si ei Pastele iar in casele lor desertul traditional este asa numita Pasha. Acest produs este unul foarte savuros, avand la baza iaurt, smantana, oua si fructe, facandu-l potrivit pentru a fi consumat ca atare sau impreuna cu un aluat dulce. |
Fiecare dintre noi a trecut prin momente de nervozitate sau ingrijorare. In fond, este o experienta care ne face sa fim umani si sa facem parte din "lumea normala". |
Durerile enervante de spate ar putea fi doar in mintea noastra, spun cercetatorii de la Universitatea Warwick, care propun si un alt gen de tratament, prin consiliere psihologica. |
|
|