Pentru prepararea acestui cozonac frantuzesc cu struguri ai
nevoie in primul rand de o masina pentru facut paine si de 90 de minute
in care sa ii acorzi atentie. Rezultatul final nu te va dezamagi insa,
pentru ca acest cozonac va avea o parte de amprenta frantuzeasca.
Ingrediente pentru cozonacul frantuzesc cu stafide:
200 de mililitri de lapte
1 lingurita de sare
1 lingura de zahar
25 de grame de unt inmuiat
300 de grame de faina speciala pentru prajituri
1 pachetel de drojdie pentru brutarie
2 pumni de stafide.
Cum se prepara cozonacul frantuzesc cu stafide:
Adauga pe rand ingredientele in masina pentru facut paine, in ordinea
introducerii in reteta si programeaz-o pentru a face cozonac.
Dupa ce si-a incheiat programul scoate aluatul din vasul aparatului si
amesteca-l astfel incat sa obtii o forma ca de cozonac. Pune cozonacul
intr-o forma de cozonac.
Da tava intr-o zona calda, cum ar fi de exemplu in apropierea
aragazului.
Unge aluatul cu putin lapte si presara deasupra zahar.
Da tava la cuptor, pe care l-ai incalzit in prealabil la 180 de grade.
Lasa-l la copt 25 de minute.
Cum se serveste cozonacul frantuzesc cu stafide:
Dupa ce il scoti din cuptor , lasa-l sa se raceasca.