Joi, 26/12/2024, 08:16 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 7
Oaspeţi: 7
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Culinărie

    Cozonac - chec Kugelhupf [română/text]



    Cozonacul-chec Kugelhupf este un produs special din zona alsaciana a Europei, care poate fi preparat nu doar de Pasti sau Craciun, ci si cand sarbatoresti o ocazie mai speciala. Va fi preferat de copii, care il vor vedea ca pe un desert delicios.

    Ingrediente pentru cozonacul- chec Kugelhupf:


    • 200 de grame de unt inmuiat
    • 120 de grame de zahar tos
    • 4 oua mari
    • 400 grame de faina
    • 6 lingurite de praf de copt cernut
    • 100 de grame de stafide fine
    • 110 grame de coacaze
    • 110 grame de migdale
    • Coaja rasa de la o lamaie
    • 2 linguri de rom
    • Un varf de sare
    • 1-2 linguri de lapte, in caz de nevoie.
       

    Cum se prepara cozonacul- chec Kugelhupf:
     

    Intr-un bol bate untul si zaharul pana vei obtine o crema pufoasa.
     

    Adauga coaja rasa de lamaie si un varf de sare si amesteca bine.
     

    Introdu pe rand cate 1 ou si o parte din faina, cernand-o peste crema.
     

    Amesteca si romul si incorporeaza pe rand toata faina.
     

    Daca amestecul este prea uscat mai adauga 1-2 linguri de lapte, insa ai grija sa nu iasa prea subtire, astfel incat fructele sa nu se duca la fund in timp ce se coace.
     

    Adauga stafidele, coacazele si migdalele si amesteca-le bine.
     

    Pune compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si da-o la cuptor, la treapta 5.
     

    Las-o sa se coaca aproximativ 40 de minute, pana cand scobitoarea introdusa in aluat va iesi curata.
     

    Scoate tava si las-o sa se raceasca la temperatura camerei, apoi rastoarn-o pe un platou.
     

    Cum se serveste cozonacul- chec Kugelhupf:

     

    Inainte de servire presara deasupra lui zahar pudra sau cu o glazura de vanilie sau de cacao, in functie de preferinta.
     

    Se taie felii care se aseaza pe un platou.


    Pofta buna!
     






    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Culinărie | Publicat de: ilonadm (28/03/2010)
    Vizualizări: 386 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate