Cozonacul-chec Kugelhupf este un produs special din zona
alsaciana a Europei, care poate fi preparat nu doar de Pasti sau
Craciun, ci si cand sarbatoresti o ocazie mai speciala. Va fi preferat
de copii, care il vor vedea ca pe un desert delicios.
Ingrediente pentru cozonacul- chec Kugelhupf:
200 de grame de unt inmuiat
120 de grame de zahar tos
4 oua mari
400 grame de faina
6 lingurite de praf de copt cernut
100 de grame de stafide fine
110 grame de coacaze
110 grame de migdale
Coaja rasa de la o lamaie
2 linguri de rom
Un varf de sare
1-2 linguri de lapte, in caz de nevoie.
Cum se prepara cozonacul- chec Kugelhupf:
Intr-un bol bate untul si zaharul pana vei obtine o crema pufoasa.
Adauga coaja rasa de lamaie si un varf de sare si amesteca bine.
Introdu pe rand cate 1 ou si o parte din faina, cernand-o peste crema.
Amesteca si romul si incorporeaza pe rand toata faina.
Daca amestecul este prea uscat mai adauga 1-2 linguri de lapte, insa ai
grija sa nu iasa prea subtire, astfel incat fructele sa nu se duca la
fund in timp ce se coace.
Adauga stafidele, coacazele si migdalele si amesteca-le bine.
Pune compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si da-o la
cuptor, la treapta 5.
Las-o sa se coaca aproximativ 40 de minute, pana cand scobitoarea
introdusa in aluat va iesi curata.
Scoate tava si las-o sa se raceasca la temperatura camerei, apoi
rastoarn-o pe un platou.
Cum se serveste cozonacul- chec Kugelhupf:
Inainte de servire presara deasupra lui zahar pudra sau cu o glazura de
vanilie sau de cacao, in functie de preferinta.