Joi, 26/12/2024, 08:14 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Necategorizate [187]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 6
Oaspeţi: 6
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Uncategorized » Necategorizate

    Singuratatea-cauze,efect,tratament [română/text]

    Studiile recente au aratat ca singuratatea este la fel de daunatoare organismului precum obezitatea sau fumatul. Persoanele care se izoleaza au o imunitate scazuta si cele mai multe sunt depresive.

    Efectele daunatoare ale singuratatii pot ajunge pana la aparitia dementei chiar. Psihologul contactat de Daily Mail a stabilit cauzele, efectele si tratamentul impotriva singuratatii.

    De ce oamenii sunt singuri?

    Singuratatea incepe inca de la nastere, este de parere psihologul britanic John Cacioppo. Copilul plange la nastere pentru ca se desparte de mediul lui si va trebui sa fie singur intr-o alta lume.
    Profesorul este de parere ca oamenii sunt sociabili pentru ca incearca in permanenta, in decursul vietii, sa evite singuratatea.
    Mai mult, acesta este chiar un scop al omului, pentru ca altfel izolarea nu ar mai fi fost folosita drept pedeapsa din cele mai vechi timpuri si pana in prezent.
    "Traim in permanenta in izolare. In parte pentru ca imbatranim, ne casatorim si avem copii. Acestea sunt cele trei nivele ale singuratatii pe care un om le experimenteaza in decursul vietii", a spus profesorul.
    Odata cu dezvoltarea mijloacelor de comunicare electronica, persoanele dependente de internet se izoleaza si mai mult, chiar daca impresia generala este ca socializeaza cu foarte multi oameni.
    Cacioppo crede ca pana si o banala lege a interzicerii fumatului in spatiile publice are ca efect izolarea persoanelor si indepartarea lor de alti potentiali prieteni.

    Efectele singuratatii

    In ciuda numeroaselor efecte negative ale singuratatii, ele nu sunt anormnale. Mai mult, sunt comune tuturor persoanelor, iar lipsa controlului poate conduce la grave repercursiuni sociale si chiar fizice.
    Daca la copii, efectele sunt resimtite doar la nivelul sociabilitatii, adultii pot deveni alcoolici sau depresivi. Mai mult, singuratatea este una din cauzele suicidului.
    Persoanele care sunt singure chiar si atunci cand se afla in mijlocul unui grup numeros se relaxeaza foarte greu. Nivelul de stres este foarte ridicat, iar interactiunea cu celelalte persoane devine imposibila.
    La nivel organic, singuratatea are ca efect cresterea circulatiei hormonilor de stres si, implicit, a tensiunii arteriale. Astfel, se produc dereglari ale circulatiei sangvine.
    Dereglarile somnului se numara si ele printre efectele singuratatii. Somnul agitat sau lipsa lui sunt doar doua dintre problemele care pot aparea la persoanele care se simt singure.

    Cum ne vindecam de singuratate?

    Exista persoane care se vindeca de aceasta afectiune atunci cand intalnesc o persoana care le va fi alaturi pentru tot restul vietii.
    Psihologul Cacioppo crede ca persoanele care sunt singure simt nevoia de a impartasi, chiar daca cei mai multi resping acest lucru.
    "Acesti oameni nu se hranesc cu singuratate, ci faptul ca impart aceasta problema cu ceilalti este primul pas catre vindecare", a spus profesorul.

    Obstacolul cel mai dificil pentru persoanele singure este primul pas. Ele se cred izolate, au tendinta de a se ascunde de ceilalti pentru ca simt ca nu li se da atentie.
    Tocmai de aceea,primul pas este determinant. Psihologul britanic crede ca totul incepe de la un simplu "buna ziua", punct de la care o relatie se poate dezvolta.

    Mai mult, atitudinea pozitiva ii apopie pe oameni, iar un zambet si o stare buna pot fi cheia in tratamentul impotriva singuratatii.




    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Necategorizate | Publicat de: magnetic_music (20/03/2010) | Autor: magnetic_music
    Vizualizări: 580 | Tag-uri: tratament, cauze, singuratate, efecte | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate