Vineri, 15/11/2024, 20:44 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Necategorizate [187]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 198
Statistică


În total online: 5
Oaspeţi: 5
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Uncategorized » Necategorizate

    Cine omoară creativitatea? [română/text]

    S-a observat de-a lungul timpului ca in momentul in care o persoana ajunge "pe culmile succesului" urmeaza apoi o cadere din care, de cele mai multe ori, nu se mai revine niciodata in acel punct de maxima inaltime.

    Acest lucru se intampla pentru ca dispare creativitatea, dispar ideile geniale care ar trebui sa asigure succesul.

    "Ce omoara creativtatea?
    Rutina ar fi raspunsul cel mai la indemana. Automatismul si robotul din noi. Oamenii negativi sunt o alta potentiala cauza care duce la moartea creativitatii. De cele mai multe ori suntem inspirati de cei pozitivi, intr-o dispozitie buna si dinamici", a declarat, pentru Ziare.com, psihologul Alina Oancea.

    Insa aceasta intrebare pe care majoritatea oamenilor si-o pun, "ce omoara creativitatea", are un simplu raspuns: succesul.

    "Putini accepta ca unul dintre lucrurile care omoara creativitatea este chiar succesul. Ciudat aparent. Pentru ca poti sa te gandesti ca 'daca ai succes inseamna ca cea care te-a ajutat a fost tocmai creativitatea'. Gresit", spune psihologul.

    "Ganditi-va de exemplu ce se intampla cand urmati acelasi drum doar pentru ca ati constatat din prima ca e functional, ca 'merge' si daca merge prima data, atunci va merge si a doua oara si tot asa", a precizat Alina Oancea.

    Ideea generala este ca:orice actiune ai intreprinde, atunci cand observi ca un lucru iti asigura succesul continui sa il folosesti fara sa incerc sa cauti alterntive.

    Chiar si cand e vorba de "agatat" - stii ca ai aplicat tehnici care au prins si ramai fidel acelorasi metode fara sa te mai gandesti ca incet, incet, acest succes iti toceste creativitatea, ca pierzi de fiecare data cate putin pana cand se poate evapora complet.

    "Ai vazut ca daca incepi conversatia cu banalitati, si eviti intrebarile prea personale ti-au adus succes, atunci din teama de a nu claca procedezi la fel si a doua, a treia si a 'n'-oara.
    Si uite-asa nu-ti dai seama ca 'n' -oara poate sa te duca la pierderea creativitatii", mai spune specialistul.

    Poti evita insa aceasta catastrofa. Trebuie doar sa accepti ca este posibil sa pierzi initial si putinul "succes" pe care l-ai acumulat.

    "Accepta intai ca vrei sa risti! Ca sa iti 'salvezi' creativitatea trebuie sa accepti ca s-ar putea sa nu ai succes din prima. Cauta solutii, ele sunt foarte aproape de tine. Trebuie doar sa te duci catre ele!

    Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem de fiecare data daca ne dorim sa avem o creativitate constanta este: 'exista si alte feluri de a face acel lucru?'

    In momentul in care ne intrebam, deja suntem constienti ca vrem sa facem si altfel, si daca vrem sa facem si altfel inseamna ca fortam mintea sa caute solutii si deci creativitatea noastra ramane vie", a conchis psihologul Alina Oancea.




    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Necategorizate | Publicat de: magnetic_music (06/03/2010) | Autor: Alexandra Sandru
    Vizualizări: 322 | Tag-uri: psiholog, creativitate, influenta, succes, sfaturi | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate