Ciocolata sănătoasă, care nu îngraşă [română/text]
A devenit realitate. Ciocolata care nu îngraşă şi poate fi mâncată şi în
timpul postului, pentru că noua reţetă înlocuieşte grăsimile cu apa, a
fost inventată de cercetătorii britanici.
Ciocolata
sănătoasă, care nu îngraşă şi poate fi mâncată şi în timpul postului, a
devenit realitate, după ce un grup de cercetători britanici a inventat o
reţetă pentru a înlocui grăsimile cu apa, informează Newsin, citând
cotidianul britanic The Telegraph.
Potrivit cercetătorilor
britanici, prezenta descoperire ar putea ajuta la rezolvarea "crizei de
obezitate" din Marea Britanie, prin producerea unei noi generaţii de
alimente sănătoase.
Ciocolata cu un conţinut scăzut de grăsimi,
inventată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Birmingham,
conţine aproape două treimi apă şi are un gust identic cu cea obişnuită.
Cercetătorii
britanici încearcă în prezent să aplice aceeaşi formulă de înlocuire a
grăsimilor cu apă în cazul maionezei şi a terciului de ovăz - mâncare
tradiţională britanică.