Joi, 26/12/2024, 08:24 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 5
Oaspeţi: 5
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Tehnică

    Cum să vopseşti o suprafaţă din fier? [română/text]



    Gratiile ferestrelor, gardul sau masutele din gradina sunt doar cateva dintre obiectele din fier ce necesita o reconditionare periodica. Umezeala, precipitatiile, gerul si caldura excesiva deterioreaza finisajul aplicat peste fier favorizand aparitia petelor de rugina.

    1 Curata suprafata de murdarie evidenta si praf. Mai ales daca este vorba de un gard, o bancuta sau de gratiile ferestrelor, pot exista urme de noroi si frunze uscate. Indeparteaza murdaria cu o perie, o carpa uscata sau cu aspiratorul, pana cand fierul ramane curat.

    2 Degreseaza intreaga suprafata cu o solutie speciala pentru metale. La magazinele de bricolaj vei gasi acest produs special pentru diferite suprafete. Aplica solutia pe o carpa groasa si uscata si insista pentru a indeparta orice urma de grasime. Aceasta substanta va inmuia, totodata, vopseaua aplicata anterior pe fier, astfel incat iti va fi mai usor sa o cureti apoi.

    3 Indeparteaza urmele de rugina si zonele cu vopsea corodata pentru a curata fierul in totalitate inainte de vopsire. Este indicat sa folosesti o perie metalica ce poate fi montata la o bormasina. Daca ai de parcurs o suprafata mai mare, atunci este indicat sa optezi pentru o perie rotativa de calitate superioara pentru a evita tocirea rapida a acesteia. In cazul in care nu poti aplica aceasta metoda, foloseste o perie clasica de sarma, cu maner din lemn.

    Metoda va fi adaptata in functie de suprafata. In cazul in care vrei sa cureti picioarele subtiri ale unei mese sau gratiile ferestrelor, iti va fi mai usor daca folosesti smirghel de granulatie mare, special pentru suprafete dure. Infasoara bara metalica cu foaia de smirghel si apasa de sus in jos.

    4 Sterge fierul cu o carpa uscata pentru a indeparta particulele fine de praf, rugina si vopsea ramase in urma pasului 3. Aplica un strat de solutie impotriva ruginii pe intreaga suprafata, cu ajutorul unei pensule. Este foarte important sa nu omiti acest pas, mai ales daca ai observat pete de rugina pe suprafata. Aceasta va reaparea, distrugant atat metalul, cat si finisajul acestuia. Achizitioneaza un recipient de la magazinul de bricolaj.

    De asemenea, este bine sa ceri mai multe informatii specialistului din magazin pentru a-ti recomanda produse profesionale in cazul in care fierul pe care il reconditionezi se afla intr-o stare avansata de ruginire.

    5 Dupa ce intreaga suprafata a fost curatata si tratata, este momentul sa aplici un substrat protector impotriva ruginii. Este foarte important sa aplici aceasta vopsea intr-un strat generos pe intreaga suprafata. Efectul va fi de izolare intre exterior (aer, precipitatii, lichide) si fierul pe care este aplicat. Nu este suficient sa acoperi doar zonele ruginite, ci in proportie de 100% pentru o protectie sigura impotriva ruginii.

    6 In cele din urma ai ajuns la partea mai distractiva: aplicarea vopselei decorative. Si de aceasta data este nevoie sa folosesti o vopsea speciala pentru metale, cu protectie impotriva ruginii (in special pentru piesele de exterior).






    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Tehnică | Publicat de: ilonadm (03/02/2010)
    Vizualizări: 396 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate