Joi, 26/12/2024, 21:24 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 2
Oaspeţi: 2
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Rutină

    Dispozitive de curăţare cu aburi. [română/text]



    Ti-ar placea sa faci curat repede si intr-un mod cat mai igienic posibil? Acum poti realiza acest lucru cu ajutorul dispozitivelor de curatat cu aburi. Vaporii emisi de acestea pot fi aplicati pe suprafetele murdare printr-o varietate de instrumente si accesorii. Astfel, mizeria este desprinsa si se acumuleaza in suspensiile de apa ce pot fi eliminate prin stergere sau aspirare.

    1 Caracteristici generale


    Aparatele de curatat cu aburi utilizeaza un boiler de dimensiuni mici pentru a incalzi apa la temperaturi foarte mari (115-180°C). In urma acestui proces se produc sub presiune joasa (de mai multe atmosfere) vapori cu umiditate scazuta (4% - 6% apa) ce permit curatarea, igienizarea sau chiar sterilizarea suprafetelor. Un alt avantaj al acestor aparate este uscarea rapida a suprafetelor curatate.

    Aparatele de curatat cu aburi sunt recunoscute ca fiind metode ecologice de curatare, deoarece acestea nu necesita utilizarea solutiilor de curatare chimice. Popularitatea lor este in crestere datorita faptului ca vaporii au capacitatea de a distruge microbii si in unele cazuri pot dezinfecta fara solutii chimice.

    Aparatele cu aburi curata orice tip de suprafete orizontale sau verticale. Mopul poate fi folosit pentru parchet, podea, gresie, faianta, in timp de aparatul de curatat cu aburi poate curata, pe langa acestea, si perdelele, aragazul, cuptorul cu microunde, chiuveta, covorul, canapeaua, jaluzelele, rulourile, etc. Vaporii aparatului cu aburi patrund in canturi, imbinari si zonele greu accesibile, distrugand inclusiv acarienii, mucegaiul si ciupercile.

    Mai mult, datorita multiplelor accesorii poti sa-l utilizezi si la curatarea masinii, poti sa improspatezi aerul din camera si imbracamintea si chiar sa netezesti cutele anumitor articole vestimentare.


    2 Functii si accesorii


    Mopul cu aburi:


    Mopul cu aburi are un recipient pentru apa detasabil de 400-750 de ml, in functie de model. Astfel, in urma umplerii acestuia, mopul poate functiona pana la 20 de minute incontinuu, in cazul capacitatii maxime.

    O alta functie importanta a mopului cu aburi este cea de incalzire rapida. Atunci cand este actionata, mopul poate fi folosit dupa aproximativ 30 de secunde.

    De asemenea, pentru o curatare cat mai eficienta, mopul cu aburi este dotat cu o baza rotativa de 360⁰, prevazuta cu lavete pentru suprafete diferite, ce pot fi inlocuite. Filtrele de apa ale mopului pot fi inlocuite.


    Aparatul cu aburi:


    Boilerul aparatului cu aburi este de regula realizat din aliaj aluminiu sau inox. Acesta are un volum cuprins intre 0,95 si 2,9 litri, cu o capacitate utila de 0,75-2,5 litri. Asta inseamna ca aparatul cu aburi poate functiona pentru 25-80 de minute de continuu, in functie de caracteristicile fiecarui model in parte.

    O alta functie pe care unele aparate o au este reglarea eliberarii aburului la diferite nivele de intensitate. Aparatele performante pot fi prevazute cu 8 nivele, intre 80 si 140 de g/min, iar presiunea poate varia intre 3 si 8 bari.
    Printre accesoriile cele mai importante ale aparatului cu aburi se numara:

    • semnalizare sonora atunci cand apa din robot se termina;
    • indicator luminos atunci cand dispozitivul este gata de utilizare;
    • sistemul „Super Power”, in cazul anumitor modele, pentru eliberarea unui abur mai puternic intr-un timp mai scurt;
    • dispozitiv de pulverizare concentrata pentru suprafetele excesiv de murdare.
       

    In general, aparatul cu aburi este dotat cu perii atasabile circulare. Acestea pot fi din inox, alama sau nylon. Pentru suprafetele de gresie/faianta se foloseste peria pentru covor, peste care se ataseaza o panza din bumbac.
    Cele mai multe modele de aparat cu aburi sunt prevazute cu compartiment pentru depozitarea cablului electric.


    3 Caracteristici tehnice


    Puterea de functionare a mopurilor cu aburi este de 840-1600W, iar cea a aparatelor cu aburi de 900-2100 W. Asadar, ai grija ca acestea din urma au nevoie de conectarea la o priza cu impamantare pentru a evita electrocutarea sau producerea unui scurt circuit.

    Atat mopurile, cat si aparatele cu aburi sunt prevazute cu cabluri de alimentare lungi, de pana la 8 metri, pentru a putea permite deplasarea in toate zonele casei.

    Mopurile cu aburi au o greutate de aproximativ 2-3 kg, iar aparatele cu aburi pot cantari de la cateva sute de grame (cele mici, de mana) pana la chiar 15 kg.

    Cele mai multe firme distribuitoare de mopuri si aparate cu aburi ofera pentru acestea o garantie de 12 luni.






    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Rutină | Publicat de: ilonadm (17/02/2010)
    Vizualizări: 376 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate