Joi, 14/11/2024, 19:34 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 198
Statistică


În total online: 5
Oaspeţi: 5
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Preocupare de sine

    Obiceiuri care îţi distrug dinţii [română/text]



    Lucruri marunte, carora nu le dai o mare importanta, sunt lucruri care iti pot distruge, incet si sigur, intreaga dantura. Asadar, acorda mare atentie obiceiurilor alimentare, ticurilor nervoase dar si gesturilor pe care le faci cu dintii tai. Iata cateva dintre cele mai greu de suportat obiceiuri pentru dantura.


    Folosirea dintilor pe post de deschizator de sticle


    Atunc cand incerci sa deschizi sticlele cu ajutorul dintilor, acestia au foarte de mult de suferit, in primul rand pentru ca exista foarte mari sanse sa distrugi smaltul dintilor sau chiar sa ii ciobesti. Nu mai are rost sa spunem cat de inestetic arata o dantura, chiar si cu un singur dinte usor spart.


    Asadar, daca nu ai la indemana un deschizator de sticle, utilizeaza un al obiect si nu dintii tai care oricum sunt sensibili si supusi zilnic unei alimentatii acide.


    Bauturi acidulate si acide


    Apa minerala, sucurile acidulate sau bauturile naturale de citrice ataca dintii intr-un mod foarte puternic. Asadar, incearca pe cat posibil sa eviti bauturile acidulate, iar in cazul bauturilor din citrice, bea-le cu un pai pentru a evita contactul lor cu dintii.


    Cafea,  ceai si vin rosu


    Cafeaua, ceaiul si vinul rosu sunt trei bauturi care, pe cat de delicioase sunt si, in unele cazuri, chiar sanatoase pentru organismul nostru, sunt daunatoare danturii noastre. Mai exact, ele pigmenteaza culoarea dintilor nostri, dandu-le o tenta usor galbuie si chiar maronie. Daca nu poti renunta la aceste bauturi, incearca macar sa iti speli dintii imediat dupa ce le-ai consumat.


    Scrasnitul dintilor


    Incearca sa eviti sa iti scrasnesti dintii pentru ca vor ajunge cu timpul sa se macine. Totusi, daca este un gest involuntar, care se intampla in timpul somnului (de obicei din cauza stresului), incearca sa iei masurile necesare. In primul rand incearca sa scapi de stres cu orice pret, iar daca nu reusesti, apeleaza la ajutorul unui psiholog.


    Utilizarea unei periute dure


    Daca ai impresia ca o periuta trebuie sa aiba perii cat mai tari pentru a-ti curata temeinic dantura, trebuie sa stii ca lucrurile nu stau deloc asa. Din contra: o periuta cu perii tari nu face decat sa-ti raneasca gingiile, lucru care poate duce la sangerari si alte probleme. Medicii recomanda utilizarea unei periute cu fire moi, iar daca se poate, acestea sa fie din par natural.


    Utilizarea sarii


    Desi bunicii ne asigura ca ei au utilizat cu succes sarea in locul pastei de dinti, medicii stomatologi ne avetizeaza ca particulele dure agreseaza suprafata dintilor si zgarie smaltul, lucruri care nu fac deloc bine danturii noastre. Asadar, pentru igiena dintilor utilizeaza doar produsele speciale, precum pasta de dinti, apa de gura si ata dentara, iar pentru un efect mai puternic poti apela la o albire a dintilor profesionala.






    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Preocupare de sine | Publicat de: ilonadm (14/05/2010)
    Vizualizări: 446 | Rating: 5.0/1
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate