Miercuri, 25/12/2024, 21:26 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 5
Oaspeţi: 5
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Preocupare de sine

    Cum tratăm pielea uscată? [română/text]



    Pielea uscata este  lipsita de stralucire si vitalitate, iar hainele, machiajul si accesoriile nu au nicio valoare daca pielea ta nu radiaza de frumusete. Pielea se poate usca din varii motive, incepand de la afectiuni dermatologice, lipsa unei alimentatii corecte, utilizarea in exces a solarului, a aerului conditionat, din cauza frigului si a vantului, a sapunurilor sau a dusurilor fierbinti.

    Cum sa scapi rapid de pielea uscata

    In primul rand, este foarte important sa mergi la un control dermatologic si, impreuna cu medicul, sa descoperiti sursa pielii uscate. Este foarte important sa afli daca alimentatia ta este deficitara, daca nu ai suficiente vitamine in organism sau daca, pur si simplu, problema este strict legata de factorii de mediu (poluare, vant, soare etc).


    In cazul in care problema este cu adevarat o afectiune dermatologica, mai exact xeroza cutanata, medical este singurul in masura sa iti dea tratamentul potrivit, asa ca urmeaza-l cu strictete.


    Daca pielea uscata este cauzata de o problema de alimentatie, este important sa bei foarte multe lichide, sa mananci multe fructe si legume zemoase si bogate in vitamine, dar si sa ai o alimentatie diversificata.


    Vitaminele care dau frumusete si stralucire pielii


    Vitaminele au un rol foarte important in ceea ce priveste frumusetea  si sanatatea pielii. De aceea, din alimentatia ta nu trebuie sa lipseasca:


    Vitamina A - ficat, oua, peste gras, lapte integral si produse lactate nedegresate (unt, smantana) , fructe si legume verzi, galbene (lamai grepfruit) sau portocalii (mango, portocale, morcovi);


    Complexul de vitamine B - drojdia de bere, carne, (ficatul si rinichii in special), pestele, cerealele, legumele proaspete si uscate, fructele (oleaginoase, in special) si laptele;


    Vitamina C – portocale, lamai, grapeftuit, pomelo etc;


    Vitamina E –  ficat, galbenus de ou, unt, alune, cereale, legume verzi.


    Actioneaza direct asupra pielii


    Daca problema nu este de ordin dermatologic si daca ai adoptat deja o alimentatie potrivita, urmatorul pas este sa ingrijesti intens pielea. Iata cum poti face acest lucru:


    • Dus hidratant


    Achizitioneaza doar geluri de dus si sapunuri puternic hidratante. Altfel, risti ca dupa baie sau dus sa ai o piele mult mai uscata.

     

    • Exfoliere totala


    Achizitioneaza un gel de dus abraziv sau amesteca o lingura de cafea macinata cu putin gel de dus si maseaza toata suprafata corpului cu amestecul obtinut. Rolul exfolierii este acela de a indeparta toate celulele moarte de la suprafata pielii, lucru care va permite epidermei sa absoarba mult mai eficient uleiurile hidratante aplica ulterior.
    Atentie insa, exfolierea nu se va face mai des de o data pe saptamana!

    • Hidratare maxima


    Pentru ca pielea uscata este destul de sensibila, evita sa folosesti creme hidratante cumparate din comert, pline de substante chimice si incearca sa utilizezi produse 100% naturale. Uleiul de masline este cel mai recomandat in acest sens, insa nici uleiul de floarea soarelului nu este de ocolit. Daca nu suporti senzatia de grasime pe piele, aplica uleiul imediat dupa dus (cand porii sunt deschisi si substantele hidratante sub absorbite mai usor), asteapta 5 minute si apoi clateste-te doar cu apa calda (fara sapun sau gel de dus). La final, tamponeaza usor pielea cu un prosop moale.


    Incearca sa urmezi acest ritual de ingrijire in fiecare zi, atata vreme cat simti ca este necesar. In scurt timp, rezultatele vor fi vizibile.
     







    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Preocupare de sine | Publicat de: ilonadm (14/05/2010)
    Vizualizări: 436 | Rating: 5.0/1
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate