Joi, 26/12/2024, 08:31 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 5
Oaspeţi: 5
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Preocupare de sine

    Cum îndepărtăm un tatuaj? [română/text]

    A venit vremea sa il indepartezi. Insa nu te culca pe o ureche crezand ca va fi o operatiune tocmai usoara. Asa cum a durut la inceput, cand ti l-ai facut, asa va durea si acum.

    Asadar, vrei sa-ti indepartezi tatuajul

    Sa lamurim un aspect, pentru inceput. Nu vorbim aici de tatuajele aplicate, de desenele cu henna sau cu alte vopseluri, ci de tatuajele permanente, asa numitele "tatuaje batute" in piele.

    Acestea, teoretic, dureaza toata viata, deoarece pigmentul impregnat in piele coloreaza permanent stratul intern al epidermei. Fireste, odata cu trecerea anilor culorile se mai estompeaza, pentru ca organismul "trage" culoare in mod natural, odata cu descuamarea pielii. Insa desenul ramane destul de evident.

    Care sunt procedurile prin care un tatuaj se poate indeparta?

    Exista cateva proceduri medical-cosmetice sau doar functionale prin care tatuajul tau devine mai putin vizibil sau este indepartat definitiv. Acestea sunt:

    # Indepartarea chirurgicala

    Reprezinta o procedura in esenta simpla si de scurta durata, cu conditia sa fie realizata profesional. Procedeul consta in indepartarea pielii ce acopera tatuajul.

    Ea se poate realiza prin doua cai:

    -indepartarea zonei de piele cu tatuaj si apoi suturarea marginilor de piele curata, ramase. Este cea mai simpla, insa lasa numeroase cicatrici destul de inestetice, iar daca tatuajul este in zona gatului sau in alta zona foarte expusa, este exclusa din start.

    -indepartarea zonei cu tatuaj si pozitionarea unui dispozitiv rotund sub pielea aflata in vecinatatea inciziei, timp de cateva saptamani, fapt care determina pielea din zona obiectului sa se intinda, astfel incat sa devina suficienta pentru refacerea zonei de unde lipseste acum tatuajul. Procedura dureaza mai mult, sunt necesare doua interventii, insa cicatricile ramase sunt minuscule.

    # Dermabraziunea

    Procedeul consta in "raderea" zonei cu tatuaj cu ajutorul unor dispozitive abrazive care lasa in urma substante antibiotice cicatrizante care accelereaza refacerea tegumentara. Dureaza cateva saptamani, insa lasa cicatrici minime, iar costul interventiilor este mediu.

    # Indepartarea cu laser

    Cel mai modern procedeu de indepartare a unui tatuaj nedorit, interventia cu laser nu doare. Cel putin nu fizic, deoarece ustura destul de serios portofelul.

    Sunt necesare pana la 12 sedinte pentru indepartarea unui tatuaj, iar eficienta sa este maxima doar in cazul nuantelor inchise ale tatuajului. Altfel spus, daca ai un tatuaj in culori pastel, in care predomina verdele sau galbenul, prapadesti banii degeaba.





    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Preocupare de sine | Publicat de: DrMitja (21/01/2010)
    Vizualizări: 465 | Tag-uri: inlaturare, tatuaj | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate