Vineri, 07/02/2025, 12:00 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 1
Oaspeţi: 1
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Preocupare de sine

    Cum îmi aleg periuţa de dinţi? [română/text]



    Periuta de dinti clasica sau electrica? Oricare dintre acestea este indicata, cu conditia sa speli cu atentie dantura, pe toate suprafetele. Un periaj corespunzator actioneaza in scopul indepartarii placii bacteriene, pelicula lipicioasa care se dezvolta pe suprafata dintilor, care cauzeaza frecvent carii si diferite boli ale gingiilor.

    Te intrebi cum poti avea un zambet frumos? Raspunsul este mai simplu decat crezi. Ai nevoie de produsele potrivite care sa te ajute sa asiguri cavitatii bucale o igiena corespunzatoare. Pe langa pasta de dinti, ata dentara sau apa de gura, in baia ta trebuie sa stea la loc de cinste: periuta de dinti.

    In comert exista o multime de firme producatoare de periute de dinti. Insa nu marca este importanta ci tipul de perie, forma dar mai ales intervalul la care este schimbata. Este important sa retii ca medicii stomatologi recomanda schimbarea periutei de dinti la cel mult 3 luni dupa utilizare.

    Folosirea corecta a periutei de dinti

    Perierea corecta a dintilor se face in fata oglinzii, pentru a efectua miscarile cu precizie. Este suficient sa te speli corect de doua ori pe zi: dimineata dupa ce ai mancat si seara dupa cina inainte de culcare. „Gura nu se clateste inainte de periaj, iar periuta de dinti nu se uda, nici inainte, nici dupa ce s-a pus pasta de dinti. Daca udam periuta, intre ea si suprafetele dentare se interpune o pelicula de apa, pe care aluneca particulele abrazive pe care le contine pasta de dinti” a precizat medicul stomatolog Isabela Balacel.

    Miscarea periutei de dinti este de asemenea o etapa importanta in procesul periajului. Tehnica de periaj folosita este extrem de importanta intrucat un periaj incorect este ineficient . „Periuta nu se misca niciodata orizontal. De ce? Pentru ca trece usor peste spatiile interdentare, pe care nu le curata, iar prin frecare doar irita gingia, care "fuge" de pe dinţi, dezgolind radacinile. Corect este ca periuta sa fie tinuta aproape perpendicular pe dinti, usor inclinata spre gingie. Miscarea este simpla: de la gingie spre marginea libera a dintelui, de la rosu spre alb. Se incepe din partea dreapta, de sus, se periaza fetele externe situate spre obraz si buze, apoi cele interne, dispuse spre limba” a mai mentionat Isabela Balacel.

    Ce model sa aleg?

    Exista o multime de modele de periute de dinti insa toate intra in trei mari categorii clasate in functie de duritate:

    • duritate medie – sunt cele mai utilizate, pe ambalaj scrie medium, normal sau regular;
    • de duritate mare – pentru o curatare intensa, de aceea sunt indicate fumatorilor si persoanelor care beau cafea;
    • de duritate mica – pentru persoane cu dinti sensibili.

    Cele mai noi modele de periute de dinti

    Aquafresh 3-Way Buzz este o inovatie pentru piata romaneasca fiind prima periuta de dinti cu capul format din trei parti flexibile independente care vibreaza. La actionarea butonului de pe maner cele trei capete flexibile independente vibreaza si curata de trei ori mai bine dintii si gingiile. Manerul ergonomic asigura un control eficient in timpul periajului dentar.


    Laica este o periuta de dinti electrica dotata cu un capat rotund de dimensiuni mici, care se va potrivi specificului danturii tale.

     

    Periute de dinti pentru copii se gasesc in diferite forme si marimi si sunt desenate cu imagini cu personaje din desene animate. Eroii „ii determina” pe cei mici sa se spele mult mai des pe dinti, fara a mai fi nevoie sa primeasca vreun impuls din partea parintilor.

     


    Periuta de dinti wireless cu LCD, Oral-B Triumph, are scopul de a ghida mana pentru o periere completa. Cu ajutorul unui microchip, aparatul comunica prin bluetooth cu un mini ecran LCD care afiseaza toate functiile si optiunile periutei. Se gaseste la un pret de aproximativ 150 USD.






    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Preocupare de sine | Publicat de: ilonadm (28/02/2010)
    Vizualizări: 498 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate