Vineri, 27/12/2024, 11:36 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 1
Oaspeţi: 1
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Preocupare de sine

    Cosmeticele şi sănătatea pielii [română/text]



    Cosmeticele au rolul de a ne pune in evidenta trasaturile frumoase si de a ascunde sau corecta micile defecte cum ar fi o fata prea lata, alunitele si pistruii sau o piele prea alba. Chiar daca produsele cosmetice sunt de un real ajutor, uneori, utilizarea incorecta a acestora poate dauna pielii noastre.

    Pentru a preveni acest lucru, iata cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont in ceea ce priveste produsele de machiaj.

    Produsele expirate


    Toate produsele au inscriptionate pe ambalaj un termen de valabilitate, insa data respectiva nu este intotdeauna cel mai potrivit reper. Anumite produse trebuie utilizate doar cateva luni incepand de la prima deschidere, dupa cum urmeaza: rimelurile trebuie utilizate in decurs de 6 luni de la prima utilizare, cremele de fata si dermatografele, pana la 8 luni, fondurile de ten si rujurile sunt valabile un an de la prima folosire, in timp ce pudrele, parfumurile, fardurile de pleoape si obraz sunt in perfecta stare pana la 2 ani.


    Un produs expirat poate avea repercursiuni asupra pielii tale, provocand iritatii, pete sau cosuri.


    Produsele imprumutate


    Evita sa utilizezi produse imprumutate, dar si testere din magazine. Acestea pot fi purtatoare de bacterii si diversi agenti patogeni care te pot imbolnavi de diverse boli. Cel mai bine este sa ai produsele tale, pe care sa nu le imparti cu absolut nimeni.


    Curatarea pensulelor/bureteilor


    Curata cel putin o data pe luna pensulele de machiaj si bureteii. Aceste ustensile sunt imbibate cu produse cosmetice (crema, fond de ten, fard) care dezvolta bacterii avand in vedere ca este un mediu propice. Aceste bacterii, odata intrate in contact cu pielea ta, pot dezvolta diverse micoze si iritatii.


    Cum se curata aceste produse? Foarte simplu: ai nevoie de apa calda, gel de dus sau gel de curatare si eventual putin ulei de masline. Pensulele se trec printr-un jet de apa calda, se dau apoi cu gel de dus, se maseaza bine si se clatesc. Dupa care, se trec prin putin ulei de masline (cam o lingura), se maseaza la fel ca si prima oara, iar apoi se clatesc cu apa calda din belsug. In cazul bureteilor nu mai este nevoie de pasul cu ulei de masline. Eventual se pot spala de doua ori cu gel de dus, iar clatirea se face foarte bine. Ustensilele se lasa la uscat, iar dupa cateva ore se pot utiliza din nou.


    Produse din surse indoielnice


    Evita sa cumperi produse doar pentru ca sunt foarte ieftine, in ciuda faptului ca nu ai auzit niciodata de acel nume. Nu spune nimeni ca trebuie sa folosesti doar produse "de firma”, dar pentru binele tau incearca sa utilizezi produse cunoscute si testate. Cel mai bine este sa le cumperi din magazinele de specialitate sau din farmacii.
    Alte sfaturi:


    Spala-te pe maini inainte de a te machia
    Nu lasa produsele cosmetice in razele directe ale soarelui pentru ca se pot deteriora
    Evita sa utilizezi produse care au o culoare si miros ciudat.





    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Preocupare de sine | Publicat de: ilonadm (14/03/2010)
    Vizualizări: 339 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate