Sanatatea emotionala este foarte importanta pentru ca astfel putem sa stim cum sa ne controlam ceea ce simtim. Persoanele sanatoase emotional se adapteaza usor fiecarei schimbari din viata, construiesc relatii puternice, bazate pe incredere si sinceritate.
Pentru foarte multe persoane, sanatatea emotionala nu este o problema, ea venind de la sine. Tocmai de aceea, sentimentele care nu sunt educate, in perioade limita, afecteaza starea mentala, iar stresul atinge uneori limite foarte mari, informeaza helpguide.org.
Psihologii americani sunt de parere ca, pentru mentinerea sanatatii emotionale, sunt foarte importante experientele personale foarte intense. In aceste momente ne putem controla cel mai bine modul in care orice emotie puternica ne afecteaza.
Mai mult, pentru a vedea care este starea sanatatii tale emotionale, analizeaza-te putin. Psihologii cred ca emotiile se educa atunci cand nereusitele nu te inving ci te fac mai puternic, cand petreci timp cu persoanele cele mai dragi tie si faci lucrurile care iti plac, atunci cand acorzi incredere celor din jur si ii lasi sa gaseasca un sprijin in tine.
Poti spune ca ai grija de sanatatea ta emotionala atunci cand stii care iti sunt sentimentele, cum apar ele, cum le poti hrani si controla in beneficiul tau. Sanatatea emotionala semnifica in fond sanatatea mentala, sunt de parere specialistii.
Sunt foarte importante si cateva obiceiuri fara de care sanatatea emotionala poate avea de suferit. Odihna este esentiala. In lipsa ei, starile de anxietate, panica si irascibilitate nu ne vor da pace. Pentru a functiona normal, ai nevoie de opt ore pe zi de odihna in fiecare noapte. Renunta la toate alimentele care te ingrasa, nu te satura si te nemultumesc. Este timpul sa iti schimbi dieta in una bazata pe multe fructe si legume, carne slaba, produse lactate si apa din abundenta.
Nu uita sa te misti cat mai mult cu putinta. Acorda-ti un moment de placere facand exercitii 30 de minute pe zi.
Este foarte important sa stai la soare cel putin zece minute in fiecare zi. Nu numai ca este un bun exercitiu pentru imbunatatirea sanatatii emotionale si a tonusului, dar este o buna metoda de a recapata optimismul si de a fi activ.
Daca nu ignori ceea ce simti vei vedea ca in timp increderea in sentimentele tale va fi castigata. Echilibrul este cel mai important pentru sanatatea mentala, atat al emotiilor puternice cat si al nevoilor resimtite. Nu uita de cele cinci simturi ale tale si rasfata-le de fiecare data cand ai ocazia. Incearca sa vezi lucruri frumoase in fiecare zi, sa auzi muzica favorita, sa iti imbunatatesti simtul tactil, iar mirosul si gustul sunt esentiale pentru a avea o atitudine pozitiva si a te simti bine in fiecare moment.
Creativitatea este foarte importanta pentru sanatatea emotionala. Angajeaza-te in activitati care solicita acest lucru, urmeaza-ti pasiunile si vei vedea ca optimismul si starea de bine nu iti vor lipsi in nici un moment.
Fa-ti intotdeauna timp pentru tine, pentru ceea ce iti place. Apreciaza lucrurile frumoase care ti se intampla si priveste partea buna din orice ti se intampla, oricat de dificila ar fi situatia.