Miercuri, 25/12/2024, 20:18 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 12
Oaspeţi: 12
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Medicină netradiţională

    Beneficiile uleiului esenţial de eucalipt. [română/text]



    Uleiul esential de eucalipt este un ingredient des utilizat in terapiile naturiste, dar si in tratamentele de relaxare cum ar fi sauna si chiar masajul. Uleiul esential de eucalipt are proprietati antiinflamatorii, antispastice, decongestionante, antiseptice si antibacteriene.

    Uleiul esential de eucalipt este obtinut din frunze proaspete de eucalipt. In ciuda faptului ca multe tari produc acest ingredient, principala sursa de eucalipt este Australia.


    Datorita seriei de beneficii pe care o aduce sanatatii, uleiul de eucalipt este utilizat intr-o varietate  de medicamente, creme dar si produse pentru ingrijirea cavitatii bucale.


    Iata cateva dintre problemele de sanatate pe care uleiul esential de eucalipt le poate indeparta:


    Probleme respiratorii


    Uleiul de eucalipt are proprietati antibacteriene, antifungice, antimicrobienre, antivirale si antiinflamatoare, motiv pentru care este un ingredient perfect pentru tratarea problemelor respiratorii.


    Uleiul esential de eucalipt trateaza o serie de probleme respiratorii incepand de la raceala, tuse, nas infundat si dureri in gat  pana la astm, bronzita sau sinuzita.


    Un studiu asupra uleiului esential de eucalip, realizat in anul 2004, a demonstrat faptul ca persoanele care sufera de sinuzita nonbacteriana si care au facut tratamente pe baza de eucalip au prezentat o ameliorare mai rapida decat cele care s-a tratat cu medicamente.


    De asemenea, gargara cu apa calda la care s-au adaugat doua picaturi de eucalipt este eficienta in tratarea durerii de gat.


    Vindecarea ranilor


    Uleiul de eucalipt este folosit la vindecarea ranilor, a arsurilor si a taieturilor. Mai mult decat atat, uleiul este antiseptic si dezinfecteaza orice rana. De asemenea, el poate fi utilizat si in cazul intepaturilor sau a muscaturilor de insecte.


    Dureri musculare


    Febra musculara si durerile muschilor pot fi indepartate cu ajutorul unui masaj cu ulei esential de eucalipt. Amesteca putina crema de corp cu ulei esential de eucalipt si maseaza bine zonele dureroase. In cel mai scurt timp, aceste dureri vor fi de domeniul trecutului. Acelasi lucru se intampla si in cazul unor afectiuni precum: reumatism sau ligamente scrantite.


    Probleme ale dintilor


    Foarte multe produse destinate ingrijirii dintilor (pasta de dinti, apa de gura) contin eucalipt pentru ca acesta este foarte eficient impotriva cariilor, a placii dentare, a gingivitei precum si a altor infectii dentare, tocmai datorita proprietatilor sale antibacteriene.


    Uleiul esential poate fi utilizat la fiecare periaj dentar, adaugand o picatura de ulei esential peste pasta de dinti sau printr-o gargara cu apa calda la sfarsitul periajului.

    Epuizare mentala


    Un motiv important pentru care oamenii se trateaza cu ulei esential de eucalipt este acela ca acest ingredient are un efect revigorant si energizant. Uleiul de eucalipt inlatura oboseala fizica si mentala si intinereste spiritul.


    Relaxare


    In unele saune sau bai turcesti se folosesc uleiurile esentiale, iar cel de eucalipt este preferat datorita efectului sau racoritor. Poate fi utilizat chiar la tine acasa in momentul baii, in cada sau la dus. Se adauga cateva picaturi in apa din cada sau, in cazul dusului, se amesteca doua picaturi de ulei cu putina apa intr-o lampa pentru aromaterapie.



    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Medicină netradiţională | Publicat de: ilonadm (25/02/2010)
    Vizualizări: 487 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate