Supa de fasole de post este o reteta deosebita de supa pe care
o poti pregati in timpul postului. Si cum soia poate fi inlocuita cu
carne in perioadele cand nu se mananca mancare de post, aceasta supa
poate fi o alternativa usor de preparat si pentru meniurile din tot
timpul anului.
ngrediente pentru supa de fasole de post:
500 grame de boabe de fasole asortate
1 ceapa mare, tocata
450 de grame de rosii taiate
1 lingurita de pudra de chilli
Sucul de la o lamaie
1-2 catei de usturoi, maruntiti
Condimente
Optional: o punga cu bucati de soia.
Cum se prepara supa de fasole:
In noaptea dinainte de a o gati alege fasolea de boabele
stricate si spal-o. Acoper-o apoi cu 2 litri de apa si las-o la muiat
peste noapte. A doua zi scurge apa din cratita.
Pune boabele de fasole intr-o oala mare. Acopera-le cu doi litri de apa
si adauga soia si ceapa tocata. Las-o la foc mare pana incepe sa
fiarba, apoi da focul mai mic si lasa sa fiarba cu capac pentru
aproximativ 2 ore si jumatate. Daca in timpul fierberii iese spuma
deasupra, curat-o.
Adauga rosiile, usturoiul, pudra de chilli, soia si sucul de lamaie si lasa-le sa fiarba pentru alte 45-60 de minute.
Cum se serveste supa de fasole:
Se serveste calda.
Daca o gatesti in perioadele in care se mananca poti inlocui soia cu bucati de jambon.