Miercuri, 25/12/2024, 19:35 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 7
Oaspeţi: 7
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Culinărie

    Soia, beneficii şi riscuri pentru organism [română/text]
    In ziua de azi, vanzarea produselor din soia a crescut simtitor de mult, datorita asocierii multiplelor beneficii ale acestui tip de cereale cu pastrarea sanatatii organismului. Ca drept urmare, in supermarketuri au fost dedicate rafturi speciale produselor din soia, care concureaza cu produsele lactate.

    Despre soia se cunoaste faptul ca este unul dintre produsele benefice intretinerii sanatatii care asigura o stare de bine nu doar inimii, cat si prostatei sau sistemului imunitar. Soia este numele dat tuturor produselor fabricate din planta soia, o cereala descoperita acum multa vreme in Asia.

    Soia este considerata o sursa vegetala de proteine dintre cele mai pretioase pentru organism, deoarece nu contine colesterol si poseda un nivel ridicat de acizi grasi nesaturati, in special acizii grasi omega 3. Soia este un pachet complet de proteine, care contine aminoacizi esentiali extrem de importanti pentru organism.

    Iata care sunt beneficiile acesteia in mentinerea unui organism sanatos:

     

    Beneficii pentru organism

     

    Scade colesterolul. Soia are un continut mic de grasimi saturate, insa unul mare de grasimi nesaturate, benefice pentru organism. Astfel, aceste cereale reprezinta o alegere inspirata daca vrei sa scapi de colesterol, deoarece s-a dovedit ca un consum regulat de soia poate scadea riscul de blocaj arterial.

    In ceea ce priveste compozitia, alimentele pe baza de soia sunt bogate in fibre si acizi grasi polinesaturati. Acestia contribuie la regularizarea bilantului lipidic, favorizand scaderea nivelului de colesterol.

    Diminueaza riscul cardiovascular. S-a observat in urma mai multor cercetari amanuntite ca fitoestrogenii (isoflavonele) din soia par sa aiba o actiune favorabila asupra vaselor de sange, intarindu-le, pastrandu-le tonicitatea, diminuand astfel riscul cardio-vascular. Acest efect benefic nu se poate produce decat in urma unui consum constant de produse din soia. Ameliorarea bilantului lipidic contribuie in mod egal la diminuarea riscului cardiovascular.

    Previne osteoporoza. Fitoestrogenii (isoflavonele) din soia au o actiune protectoare in ceea ce priveste structura osoasa, limitand resorbtia calciului din oase. S-a dovedit ca absorbtia unui numar mare de proteine animale poate provoca o pierdere a calciului din oase, ceea ce nu se poate spune si in cazul proteinelor din soia.

    Soia poate contribui la prevenirea acestei maladii intr-un mod foarte natural. Potrivit unui studiu american, femeile care au consumat regulat mari cantitati de soia, au prezentat o ameliorare semnificativa a structurii osoase.

    Protejeaza impotriva cancerului. Exista multiple recomandari cu privire la compusii din soia considerati eficienti impotriva cancerului. In ultima perioada, cancerul a devenit una dintre cele mai frecvente cauze de deces din intreaga lume. Specialistii cred ca o parte dintre afectiunile canceroase provin din urma unei alimentatii nesanatoase.

    Despre soia se cunoaste faptul ca este unul dintre produsele benefice intretinerii sanatatii care asigura o stare de bine nu doar inimii, cat si prostatei sau sistemului imunitar. Soia este numele dat tuturor produselor fabricate din planta soia, o cereala descoperita acum multa vreme in Asia.

    Soia este considerata o sursa vegetala de proteine dintre cele mai pretioase pentru organism, deoarece nu contine colesterol si poseda un nivel ridicat de acizi grasi nesaturati, in special acizii grasi omega 3. Soia este un pachet complet de proteine, care contine aminoacizi esentiali extrem de importanti pentru organism.

    Iata care sunt beneficiile acesteia in mentinerea unui organism sanatos:

     

    Beneficii pentru organism

     

    Scade colesterolul. Soia are un continut mic de grasimi saturate, insa unul mare de grasimi nesaturate, benefice pentru organism. Astfel, aceste cereale reprezinta o alegere inspirata daca vrei sa scapi de colesterol, deoarece s-a dovedit ca un consum regulat de soia poate scadea riscul de blocaj arterial.

    In ceea ce priveste compozitia, alimentele pe baza de soia sunt bogate in fibre si acizi grasi polinesaturati. Acestia contribuie la regularizarea bilantului lipidic, favorizand scaderea nivelului de colesterol.

    Diminueaza riscul cardiovascular. S-a observat in urma mai multor cercetari amanuntite ca fitoestrogenii (isoflavonele) din soia par sa aiba o actiune favorabila asupra vaselor de sange, intarindu-le, pastrandu-le tonicitatea, diminuand astfel riscul cardio-vascular. Acest efect benefic nu se poate produce decat in urma unui consum constant de produse din soia. Ameliorarea bilantului lipidic contribuie in mod egal la diminuarea riscului cardiovascular.

    Previne osteoporoza. Fitoestrogenii (isoflavonele) din soia au o actiune protectoare in ceea ce priveste structura osoasa, limitand resorbtia calciului din oase. S-a dovedit ca absorbtia unui numar mare de proteine animale poate provoca o pierdere a calciului din oase, ceea ce nu se poate spune si in cazul proteinelor din soia.

    Soia poate contribui la prevenirea acestei maladii intr-un mod foarte natural. Potrivit unui studiu american, femeile care au consumat regulat mari cantitati de soia, au prezentat o ameliorare semnificativa a structurii osoase.

    Protejeaza impotriva cancerului. Exista multiple recomandari cu privire la compusii din soia considerati eficienti impotriva cancerului. In ultima perioada, cancerul a devenit una dintre cele mai frecvente cauze de deces din intreaga lume. Specialistii cred ca o parte dintre afectiunile canceroase provin din urma unei alimentatii nesanatoase.




    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Culinărie | Publicat de: ilonadm (13/05/2010)
    Vizualizări: 486 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate