Te-ai gandit vreodata sa pregatesti o prajitura de ciocolata
fara lapte, fara oua si fara unt? Atunci trebuie neaparat sa incerci
aceasta reteta de post de prajitura de ciocolata, care este la fel de
gustoasa ca una cu lapte si oua.
Ingrediente pentru prajitura de ciocolata de post:
1 cana de apa calda
1 jumatate de cana de pudra de cacao
1 cana si jumatate de faina
1 cana de zahar
3 sferturi de lingurita de praf de copt
1 jumatate de lingurita de sare
1 jumatate de cana de ulei de floarea soarelui (care poate fi inlocuit si cu ulei de porumb)
1 lingura de esenta de vanilie
2 lingurite de otet distilat.
Cum se prepara prajitura de ciocolata de post:
Incalzeste cuptorul la nivelul cinci. Tapeteaza o tava rotunda cu putin ulei si pudra de cacao.
Intr-un castron mic amesteca apa cu pudra de cacao.
Intr-un castron mare combina faina, zaharul, praful de copt si sarea si
fa o gaura in mijloc. Adauga amestecul de cacao, apoi uleiul si
vanilia. Amesteca pana devine o crema fina. Incorporeaza si otetul.
Toarna compozitia in tava.
Baga tava la cuptor si las-o la copt pentru 30-35 de minute sau pana
cand scobitoarea introdusa pentru verificarea aluatului va ramane
curata. Dupa ce ai scos tava din cuptor las-o sa se raceasca pentru 20
de minute.
Cum se serveste prajitura de ciocolata de post:
Cu ajutorul unui cutit scoate prajitura din tava si intoarce-o invers.
O poti servi cu sos de ciocolata, cu dulceata de fructe sau fructe proaspete.