Plăcerea regală: plăcinta cu nucă de cocos! [română/text]
Placinta cu nuca de cocos este un desert exotic cu care iti vei
evidentia abilitatile culinare in fata tuturor. Noi iti prezentam
reteta originala, insa aluatul poate fi inlocuit cu foi de aluat
frantuzesc din comert.
De ce ingrediente ai nevoie:
Pentru blat:
2 cani faina;
1/2 lingurita de sare;
2/3 cana cu margarina sau unt;
6 linguri apa rece.
Pentru crema:
4 galbenusuri;
1/2 cana de frisca;
5 cani fulgi de nuca de cocos;
4 linguri unt nesarat;
5 cani si cu lapte;
1/2 lingurita de sare;
8 linguri amidon;
4 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie;
Coaja rasa de la o lamaie;
1 si 1/3 cana zahar.
Cum se prepara:
Blatul:
Amesteca faina cu sarea si adauga margarina, amestecand bine;
Adauga
apoi apa si framanta bine pana la omogenizare. Din coca rezultata
formeaza o bila; Intinde coca cu ajutorul facaletului, punand sub
aceasta un praf de faina pentru a nu se lipi;
Pune coca in forma in care ai pus in prealabil hartie pentru copt si inteap-o cu o furculita pentru a nu forma bule de aer;
Adaug-o in cuptorul incins la 250oC pentru 10-15 minute. Cand este gata trebuie sa aiba o culoare maronie.
Crema:
Incinge cuptorul la 150oC;
Acopera o tava
cu hartie de copt si imprastie peste aceasta o cana si jumatate cu nuca
de cocos. Pune nuca in cuptor pana capata o culoare aurie;
Amesteca laptele cu frisca si galbenusurile;
Intr-un vas separat adauga zaharul, amidonul si sarea si amesteca-le;
Adauga amestecul de lapte, amidon si galbenusuri si amesteca pana cand continutul devine omogen;
Fierbe compozitia, la bain marie, pana incepe sa clocoteasca, amesecand continuu pentru a nu se forma cocoloase;
Cand da in clocot, pune vasul pe aragaz la foc mic, timp de un minut si continua sa amesteci;
Lasa compozitia sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma pojghita deasupra;
Cand s-a racit adauga untul, vanilia, coaja de lamaie si nuca de cocos ramasa;
Pune compozitia peste aluatul cald;
Se lasa la racit.
Cum se serveste:
Peste placinta se presara nuca de cocos coapta, se taie
in bucati egale si se serveste rece. Se poate servi ca atare sau cu un
strat de frisca pe deasupra.