Pashka ruseasca nu este ceea ce s-ar putea interpreta drept o
pasca, in acceptiune ruseasca, ci doar un desert sub forma de crema.
Crema de pashka este una foarte gustoasa, care in combinatie cu un
cozonac da un desert rusesc delicios.
Ingrediente pentru pashka ruseasca
Crema:
1 kilogram de branza de vaci
2 oua fierte tari
0,5 cani unt, batute spuma
100 de grame de crema de branza sau branza topita
1 sfert de cana de zahar
0,5 cani stafide
0,5 cani migdale proaspete
0,5 cani fructe confiate
Aluat:
2 pachete de drojdie
0,5 cani apa calda
1,5 cani lapte cald
6,5 cani de faina
4 oua
2 albusuri de ou batute
1 cana de unt, topit
0,5 cani stafide
0,5 lingurita vanilie
0,5 cani miere
0,5 lingurita sare
1 cana zahar
2 linguri de ulei.
Cum se prepara pashka ruseasca:
Marunteste branza de vaca si ouale.
Amesteca unul cu crema de branza si apoi incorporeaza zaharul.
Adauga stafidele, migdalele si fructele confiate.
Pune compozitia rezultata intr-un recipient din care sa se poata scurge
surplusul de lichid si da-l la frigider, cu un vas dedesubt in care sa
se scurga lichidul.
Pregateste un cozonac rusesc. Taie-i partea de deasupra, da-o
deoparte si taie-l in felii rotunde. Pune crema de paska fie ca atare,
pe feliile rotunde, fie intre feliile de cozonac. Formeaza la loc
cozonacul si pune-i si partea de deasupra.
Cum se serveste pashka ruseasca:
O poti servi pe farfurie, fiecare putand sa-si ia o felie sau doua,
unsa cu crema de branza.