Maioneza de post pe bază de cartofi. [română/text]
Maioneza de post este o modalitate gustoasa de a inlocui
maioneza clasica pe care o adaugi in diferite mancaruri. Ea se poate
prepara in mai multe feluri si din diferite ingrediente, precum
cartofi, pufuleti sau telina si are un gust apropiat de al celei cu
oua. Iata asadar o reteta de maioneza de post pe baza de cartofi.
Ingrediente pentru maioneza de post pe baza de cartofi:
1 cartof mare sau doi mici, fierti in apa cu sare
Cateva linguri de ulei de masline
Zeama de la o lamaie
2 lingurite mustar
2-3 linguri apa rece
Sare si piper dupa gust.
Cum se prepara maioneza de post pe baza de cartofi:
Fierbe cartofii in coaja pana s-au inmuiat bine. Da-i deoparte, lasa-i sa se raceasca si curata-i de coaja.
Piseaza-i apoi pana devin ca o pasta groasa.
Adauga treptat uleiul, alternativ cu zeama de lamaie, amestecand cu mixerul sau cu lingura de lemn.
Pe parcurs incorporeaza si mustarul si apa rece, pentru a capata consistenta pe care ti-o doresti.
Da-o putin la rece.
Cum se serveste maioneza de post pe baza de cartofi:
Se consuma fie ca sos pentru diverse mancaruri de post, fie incorporata in mancaruri precum salata boeuf de post.