Miercuri, 25/12/2024, 20:29 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 5
Oaspeţi: 5
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Culinărie

    Îngheţată de căpşuni [română/text]



    Te gandesti la un desert racoritor pe timpul verii sau care sa iti surprinda invitatii in timpul iernii? Alege inghetata de capsuni, pe care o poti prepara destul de repede si usor.

    Ingrediente pentru inghetata de capsuni:


    3 galbenusuri de ou, batute
    250 mililitri lapte
    250 mililitri smantana
    100 grame zahar
    2 cani de capsuni
    1 lingurita de esenta de vanilie.

    Cum se prepara inghetata de capsuni:
     

    Spala bine capsunile si curata-le coditele, clateste-le apoi si usuca-le cu un prosop de hartie.

    Intr-un castron zdrobeste capsunile, impreuna cu 50 de grame de zahar. Dupa ce ai obtinut o crema, da castronul la frigider.

    Intr-o cratita amesteca galbenusurile cu lapte, sare si zaharul ramas. Pune cratita la foc potrivit si las-o sa se incalzeasca, pana la punctul de fierbere. Amesteca mereu iar cand simti ca se apropie de punctul de fierbere, ia cratita de pe foc.

    Transfera amestecul intr-un castron si lasa-l sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, da-l la frigider pentru aproximativ trei ore, timp in care va trebui sa amesteci in el din cand in cand.

    Dupa ce s-a racit, pune in amestec smantana si vanilia iar apoi incorporeaza-l peste crema de capsuni. Mixeaza bine componentele, apoi pune-le intr-un vas pe care il folosesti pentru a pregati inghetata si sa-l la congelator. Daca ai un aparat special pentru facut inghetata, il poti folosi, urmand instructiunile de folosire pe care le are.
     

    Cum se serveste inghetata de capsuni:
     

    Se serveste rece.
    O poti decora cu un strop de frisca, cateva felii de capsuna sau frunze de menta.

    Pofta buna!




    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Culinărie | Publicat de: ilonadm (13/05/2010)
    Vizualizări: 502 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate