Te gandesti la un desert racoritor pe timpul verii sau care sa
iti surprinda invitatii in timpul iernii? Alege inghetata de capsuni, pe
care o poti prepara destul de repede si usor.
Ingrediente pentru inghetata de capsuni:
3 galbenusuri de ou, batute
250 mililitri lapte 250 mililitri smantana 100 grame zahar
2 cani de capsuni
1 lingurita de esenta de vanilie.
Cum se prepara inghetata de capsuni:
Spala bine capsunile si curata-le coditele, clateste-le apoi si
usuca-le cu un prosop de hartie.
Intr-un castron zdrobeste capsunile, impreuna cu 50 de grame de zahar.
Dupa ce ai obtinut o crema, da castronul la frigider.
Intr-o cratita amesteca galbenusurile cu lapte, sare si zaharul ramas.
Pune cratita la foc potrivit si las-o sa se incalzeasca, pana la punctul
de fierbere. Amesteca mereu iar cand simti ca se apropie de punctul de
fierbere, ia cratita de pe foc.
Transfera amestecul intr-un castron si lasa-l sa se raceasca. Dupa ce
s-a racit, da-l la frigider pentru aproximativ trei ore, timp in care va
trebui sa amesteci in el din cand in cand.
Dupa ce s-a racit, pune in amestec smantana si vanilia iar apoi
incorporeaza-l peste crema de capsuni. Mixeaza bine componentele, apoi
pune-le intr-un vas pe care il folosesti pentru a pregati inghetata si
sa-l la congelator. Daca ai un aparat special pentru facut inghetata, il
poti folosi, urmand instructiunile de folosire pe care le are.
Cum se serveste inghetata de capsuni:
Se serveste rece.
O poti decora cu un strop de frisca, cateva felii de capsuna sau frunze
de menta.