Cum sa pregatesti un mix de condimente italienesc?
E destul de usor sa gatesti mancaruri italienesti, mai ales daca ai un
mix de condimente italian bun. Poti cumpara acest mix din comert sau il
poti prepara la tine acasa. Iata cum.
Condimentele continute cel mai des de mixul italian sunt: cimbru,
salvie, busuioc, rozmarin si oregano. Poti adauga si coriandru si ardei
iute. Traditional, mancarurile italienesti contin una sau mai multe
condimente din aceasta lista, iar acest mix va da o savoare aparte
tuturor mancarurilor tale.
In general, e bine sa amesteci cam doua lingurite din fiecare condiment
de mai sus (eventual "sarindu-le” pe cele care nu-ti plac, daca vrei)
si gata! Mixul tau de condimente italienesc e pregatit sa dea arome
bune mancarurilor tale.
Ai grija unde pastrezi mixul de condimente! Daca faci o cantitate mai
mare, probabil n-o sa-l folosesti foarte rapid, asa ca e bine sa il tii
intr-un borcan, intr-un loc intunecat, uscat si nu foarte calduros,
pentru a pastra prospetimea si aromele condimentelor folosite. Astfel,
poti pastra mixul pana la 2 ani in conditii bune.
Poti folosi acest mix pe tot felul de mancaruri, de la pizza (presara
putin in sosul de rosii), la marinate de carne (adauga ulei si/sau vin
si condimentele de mai sus si tine carnea in acest sos cateva ore
inainte s-o pregatesti), la imbunatatirea aromei parmezanului sau chiar
untului.