Joi, 26/12/2024, 08:02 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 5
Oaspeţi: 5
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Culinărie

    Cozonac pentru vegetarieni [română/text]



    Indiferent daca tii post sau daca esti vegetarian si ai renuntat la consumul de lapte, oua si unt, te poti bucura de savoarea unui cozonac proaspat, facut chiar la tine in casa. Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate, ci doar de cateva arome care vor transforma cozonacul traditional intr-un desert absolut delicios.

    Ingrediente (pentru doi cozonaci)

     

    Pentru aluat

    • 1 kg faina
    • 400 ml apa
    • 200 ml ulei sau
    • 200 g margarina vegetala
    • 200g zahar
    • coaja si sucul unei lamai
    • coaja si sucul unei jumatati de portocala
    • 25 gr drojdie
    • un varf de cutit praf de sare
    • o lingurita bicarbonat de sodiu alimentar.

     

    Pentru umplutura

    • 4 linguri miere de albine
    • o cana de nuci macinate
    • 50 g de stafide
    • o lingurita de scortisoara
    • 3 linguri de cacao.

     

    Cum se prepara cozonacul pentru vegetarieni

     

    In primul rand se pregateste maiaua (un aluat mai mic). Se inmoaie drojdia in jumate de pahar de apa calduta, dupa care se adauga aproximativ o cana de faina (200 g) si se amesteca pana se omogenizeaza. Aluatul mic obtinut se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la crescut, la loc cald, timp de o jumatate de ora.

    In restul de faina se face o gaura si se toarna sarea si zaharul de preferat dizolvate in apa ramasa, sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala, bicarbonatul, margarina sau uleiul. Compozitia rezultata se amesteca impreuna cu maiaua si se framanta, timp de 10 minute. Se mai lasa la dospit, langa un loc cald (de preferat pe calorifer, daca este posibil), inca 20 de minute.

    Umplutura nu necesita o operatiune complicata, ci pur si simplu se omogenizeaza produsele intre ele.

    Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in 4 bucati egale. Fiecare bucata se intinde pe o plansa, in foi nu foarte subtiri, peste care se pune cate un sfert din umplutura. Se ruleaza doua cate doua bucati, astfel incat sa se formeze cei doi cozonaci gata de dat la cuptor. Cozonacii se pun in forme si se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute, la foc potrivit.

     

    Cum se serveste cozonacul pentru vegetarieni

     

    Cozonacul se poate servi atat cald, cat si rece, in functie de preferintele fiecaruia. Pentru o aroma mai puternica si un aspect deosebit se poate presara zahar vanilat pe deasupra.






    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Culinărie | Publicat de: ilonadm (28/03/2010)
    Vizualizări: 423 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate