Cozonacul cu nuca de cocos este un desert usor, care poate fi
mancat oricand. Aroma de scortisoara si nucsoara il face sa fie un
desert numai bun de consumat dimineata, la cafea si ii da o aroma unica.
De ce ingrediente ai nevoie pentru cozonacul cu nuca de cocos
1 kg faina;
4 ½ lingurite praf de copt;
1 lingurita de sare;
560g zahar;
½ cana de cirese confiate tocate;
½ cana de coaja de portocala si lamaie;
½ cana stafide;
600g nuca de cocos (fulgi);
¼ lingurita scortisoara;
¼ lingurita nucsoara;
2 oua (batute bine);
120g lapte praf;
2 linguri esenta de migdale;
250g unt sau margarina (topita)
Cum se prepara cozonacul cu nuca de cocos
Amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Adauga zaharul, fructele si amesteca-le pana cand vor fi uniform
repartizate.
Adauga apoi nuca de cocos, scortisoara si nucsoara si continua sa
amesteci compozitia.
Intr-un bol separat, amesteca ouale cu laptele, esenta de migdale si
untul topit (Inainte de a adauga untul, lasa-l sa se raceasca).
Fa o gaura in amestecul de faina si adauga treptat compozitia lichida.
Omogenizeaza blatul cu ajutorul unei linguri. Nu framanta cu mana ori
cu mixerul, deoarece praful de copt isi va pierde din proprietati.
Imparte compozitia in doua si pune-o in tavi pentru cozonac, unse cu
unt si tapetate cu faina.
Adauga la cuptorul incins la 180oC, timp de 50-60 de
minute. Poti verifica daca este copt cu ajutorul unei scobitori. Daca
aceasta este curata inseamna ca este copt.
Cand este gata, glazureaza cozonacul cu un amestec de 1 lingura apa si
o lingura zahar pudra. Presara pe deasupra zahar granulat si mai
adauga-l la cuptor timp de 3-4 minute.
Cum se serveste cozonacul cu nuca de cocos
Se serveste rece ca si desert. Se mai poate servi si dimineata, la o
cafea.