Compotul de capsuni este un desert savuros de consumat atat pe
timpul verii, cat si in perioada iernii. Vara il poti pregati si consuma
imediat, insa daca vrei sa il ai si pentru lunile de iarna, va trebui
sa il fierbi mai mult si sa il treci prin procedurile de conservare.
Ingrediente pentru compotul de capsuni:
500 de grame de capsuni proaspete
150 - 200 de grame de zahar
5 cani de apa.
Cum se prepara compotul de capsuni:
Curata capsunile de codite si spala-le bine.
Pune la fiert o cana de apa cu zaharul.
Atunci cand zaharul s-a topit aproape complet, adauga si restul de apa
si las-o sa dea in clocot.
Adauga si capsunile. Lasa-le sa fiarba 10-15 minute, fara a amesteca in
cratita.
Da cratita deoparte si lasa compotul sa se raceasca.
Daca vrei sa il pastrezi pentru iarna, pune-l in borcane, pe care le
vei acoperi cu capace noi. Fierbe-le in baigne marie pentru 20 de
minute. Inveleste-le apoi in paturi si lasa-le sa stea pana a doua zi
dimineata. Pune-le apoi in locul unde pastrezi conservele.
Cum se serveste compotul:
Se serveste rece.
Ii poti adauga si cateva frunze de menta.