Pentru un mod eco de a colora ouale, dar si ceva diferit fata de
anii precedenti, iti recomandam ouale in "haine de ceapa". Poti folosi
coji de ceapa rosie sau galbena, in functie de culoarea pe care vrei sa o
obtii. Aceste oua nu vor pata hainele sau mainile si nici nu trebuie sa
alergati din magazin in magazin pentru a gasi vopseaua potrivita.
Pentru inceput, ar trebui sa incepi sa pastrezi inca de pe acum toate
cojile uscate de la cepele pe care le folosesti la mancare.
De ce ai nevoie pentru a pregati oua de Paste in haine de ceapa:
Oua
Coji uscate de ceapa (rosie sau galbena)
Prosoape de hartie
Ata sau elastice
Ulei de gatit.
Cum sa pregatesc ouale de Paste in haine de ceapa:
Acopera oul nefiert cu coji de ceapa, dupa care infasoara-l bine
intr-un prosop de hartie. Dupa ce te asiguri ca este infasurat bine,
leaga-l folosind ata de papiota sau elastice.
Dupa ce ai procedat la fel cu toate ouale, pune-le la fiert in apa
rece. Pentru ca ouale sa nu crape la fiert, ar fi bine ca apa in care
asezi ouale sa fie adusa la temperatura camerei iar focul trebuie sa fie
mediu spre mic.
Lasa-le la fiert pana dau in clocot. Imediat ce apa a ajuns la
fierbere, stinge focul, acopera vasul cu un capac sau o farfurie si
lasa-l 10-15 minute pentru ca ouale sa fie tari.
Nu exista ideea de "ou fiert in exces”, asa ca le poti lasa mai mult de
15 minute, ca sa te asiguri ca sunt tari, tari.
Dupa ce a expirat timpul de fierbere, pune vasul sub jet de apa rece si
lasa-l un minut-doua pentru ca ouale sa se decojeasca mai usor. Odata
racite si "dezbracate” de ceapa, ouale pot fi lustruite cu ajutorul unui
prosop de hartie inmuiat in putin ulei de gatit.
Oul in haine de ceapa trebuie sa aiba un efect frumos de marmura, dar
nu te speria daca acea culoare nu este uniforma.