Miercuri, 25/12/2024, 22:01 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 1
Oaspeţi: 1
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Alte

    Ouă de ornament [română/text]



    Depaseste limitele banalului si fii creativ in decorarea oualor de Paste. Foloseste-te de mici accesorii pentru a transforma un ou oarecare intr-o incantatoare piesa de decor. Alege tehnica potrivita in concordanta cu stilul decorativ al casei tale.


    Accesorii magice

    In general pentru ornament se folosesc oua  golite de continut in prealabil. Este posibil sa le pastrezi cativa ani de acum inainte si pana sa se transforme in chihlimbar, vor crea un adevarat dezastru daca le spargi.
    Este indicat sa folosesti ouale vopsite in culori deschise, pastelate, sau pe cele cu mici imperfectiuni. Utilizeaza de fundite, paiete, panglici sau rafie colorata. Ai nevoie si de cateva picaturi de lipici sau de ace cu gamalie colorata.
    Poti confectiona chiar tu acasa fundite din matase, tull, sau rafie. Accesorii gasesti in orice florarie sau librarie, iar costurile nu vor depasi 20 de lei.
    Foloseste-te de reviste vechi, de carti pentru copii, hartie de impachetat sau servetele de hartie si decupeaza motive imprimate pe acestea. Alege modele mici si vesele: flori, fluturi, iepurasi, ratuste sau imagini religioase in marimi cat mai mici.
    De asemenea poti printa pe hartie lucioasa cateva imagini dragute cu teme Pascale. Decupeaza-le cu atentie si lipeste-le pe oul golit. Poti vopsi in prealabil oul in nuante deschise pentru a asigura o baza imaginilor lipite.
    O alta varianta consta in lipirea de frunze, fire de iarba sau flori (proaspete sau uscate) direct pe ou. Sau, incearca resturi de la ascutirea creioanelor colorate. Aplica din abundenta lipici pe ou si presara particulele colorate.
    Acuarele
     Ouale vopsite cu acuarele nu sunt indicate pentru consum, in special in cazul copiilor. Cu toate acestea, nu limita creativitatea copilului tau si invita-l sa respecte traditiile intr-un mod placut si creativ. Foloseste oua golite pentru a evita orice fel de accident. Cu ajutorul unui suport pentru oua si al unei truse clasice de acuarele, activitatea poate incepe.
    Protejeaza zona cu de lucru cu ziare sau servetele de hartie. Da-i o mana de ajutor celui mic si arata-i ce culori este bine sa foloseasca. Inhata si tu o pensula si colorati impreuna, folosindu-va de clasicul cofraj de oua. Picteaza prima jumatate a oului, iar dupa ce se usuca bine, cea de-a doua jumatate.
    Daca timpul iti permite, decupeaza cateva sabloane cu modele simple, sau lipeste banda adeziva pentru a crea mai mult dinamism. Este posibil ca rezultatul sa fie suficient de multumitor pentru a aborda tehnica din ce in ce mai des in decoratiunile specifice sarbatorilor.
    Matase imprimata
    Cravata uitata a sotului, bluza ta de matase din tinerete sau esarfa care nu se mai asorteaza niciunei costumatii sunt o adevarata mina de aur pentru vopsirea oualor de Paste. Oricat de ciudat ti s-ar parea, afla ca poti realiza modele foarte frumoase pe oua. Ouale pot fi destinate consumului, insa va fi greu sa te induri sa le spargi.
    Ai nevoie de bucati de matase imprimate cat mai colorat. Poti cauta in lada de vechituri, poti pescui reducerile din oras sau poti da o fuga intr-un magazin second hand. Taie patrate din material suficient de mari pentru a „imbraca” generos oul. Infasoara matasea in jurul oului, cu partea colorata, stralucitoare, lipita de acesta. Vei mai avea nevoie de o bucata de panza alba (o lenjerie de pat invechita) pentru a impaturi si a strange bine matasea pe ou. Leaga totul suficient de strans pentru a asigura reusita si pune oul in apa. Lasa-l sa fiarba 13 – 20 minute la foc mic impreuna cu o lingura de otet alb.
    Dupa fierbere indeparteaza panza alba si matasea. Vei vedea ca imprimeul materialului se afla acum pe coaja oului.




    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Alte | Publicat de: ilonadm (20/03/2010)
    Vizualizări: 446 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate