Joi, 26/12/2024, 10:15 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 1
Oaspeţi: 1
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Alte

    Cum să faci impresie bună la interviu? [română/text]



    Stii deja ca prima impresie este cea mai importanta. Acelasi lucru este valabil si pentru interviul de angajare. Managerii isi recunosc viitorii angajati dupa prima strangere de inima si dupa cateva intrebari. Expertii sustin ca, desi interviurile dureaza destul de mult, angajatorii isi aleg oamenii chiar din primele 10 minute. Cum poti sa faci insa o impresie buna intr-un timp atat de scurt, fara sa ai ocazia de a te recomanda corespunzator?

    Interviul incepe din momentul in care ai facut cunostinta cu angajatorul, asa ca inca de la inceput trebuie sa dovedesti entuziasm si incredere in tine. Primele minute ale discutiei determina si tonul interviului; ar fi indicat sa te pregatesti pentru acele intrebari care vor sa para mai mult o conversatie nevinovata decat un proces de angajare.

     

    Pregateste un raspuns la urmatoarele intrebari:

     

    • De ce te afli aici?
    • Ce poti sa faci pentru noi?
    • Te incadrezi in profilul angajatului pe care il cautam? (te potrivesti cu valorile si stilul de lucru promovat de compania noastra?
    • Ce te face diferit de ceilalti candidati? (esti pregatit sa iti dai tot interesul pentru lucru?)

     

    Intrebarile potrivite trebuie sa contina propriile tale experiente – „povestioare” simple care sa descrie modul in care ai reusit sa rezolvi o situatie dificila, sa conduci o echipa, sa respecti un termen-limita etc.


    Intrebarile de mai sus insa nu iti vor fi adresate in forma respeciva, ci vor fi fi formulate intr-un mod absolut nevinovat, imbracand o alta forma:
     

    • „Spune-mi cate ceva despre tine” –  cu alte cuvinte, angajatorul vrea sa stie ce poti sa faci pentru compania respectiva, cum poti aduce ceva nou si cum poti imbunatati rezultatele firmei pentru care vrei sa lucrezi.

     

    • „Ce stii despre noi?” – angajatorul vrea sa stie de ce esti acolo, daca ai fost interesat sa stii mai multe despre firma pentru care ai aplicat sau „vanezi” doar salariul. Interesul tau ii va influenta si perfomantele, asa ca angajatorul cauta in primul rand o persoana care ia ii place ceea ce face si va face totul pentru a avea rezultate bune.
       
    • „Care sunt cele mai importante realizari ale tale pana acum?” – in mod evaziv, angajatorul vrea sa stie care sunt performantele tale, cum ai reusit sa te faci remarcat, daca esti un om de top sau te situezi printre angajatii mediocrii si evident, ce aduci in plus fata de ceilalti.
       
    • „De ce ar trebui sa te angajam?” – de ce tu si nu altcineva? Angajatorul cauta o persoana pasionata de ceea ce face, muncitoare, care nu se teme sa stea peste program sau sa lucreze in weekend daca are de terminat un proiect important. In conditiile in care competitia este din ce in ce mai mare, angajatul perfect este cel care este dispus sa lucreze mai mult decat ceea ce scrie in fisa postului.

     

    Fa-ti temele

     

    Sunt unii angajati care nici macar nu mai stiu la cate joburi au aplicat. In conditiile acestea, se prezinta la interviu fara sa stie nimic despre compania respectiva, insa managerul are nevoie de o persoana loiala, dedicata muncii sale.

    Chiar daca in primul rand vizezi salariul, sunt sanse slabe sa obtii un job de top daca nu stii nimic despre postul respectiv. Afla care este profilul companiei, care este pozitia acesteia pe piata, ce servicii ofera, care sunt competitorii si nu ezita sa iti demonstrezi cunostintele. Este unul dintre modalitatile prin care poti face impresie buna din prima. Arata-ti entuziasmul si dorinta de a lucra pentru respectiva firma si sustine-ti atitudinea cu cateva detalii despre jobul care te motiveaza in mod deosebit.
     

    Cunoaste-ti rolul
     

    Rolul tau nu este cel al cautatorului de joburi, ci al omului care rezolva problemele angajatorului. Ca viitor angajat perfect, stii de ce te afli la interviu, si de asemenea, ai si calitatile necesare pentru a-ti atinge scopurile. Odata ce ai inteles pozitia in care te afli, vei folosi aceasta aitudine pentru a raspunde in mod eficient intrebarilor ce ti se adreseaza chiar din primele minute de interviu.





    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Alte | Publicat de: ilonadm (09/02/2010)
    Vizualizări: 344 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate