Joi, 26/12/2024, 10:31 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 1
Oaspeţi: 1
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Alte

    Cum să adaugi înalţime unei camere? [română/text]
    Arhitectura locuintelor de astazi nu are nimic in comun cu rafinamentul caselor de demult. Peretii inalti, ferestrele generoase, scarile interioare par ca desprinse dintr-un vis. Chiar daca nu dispui de spatiul visurilor tale, exista cateva solutii pentru fiecare problema. Iata cum poti da impresia de inaltime camerelor tale.

    1 Alege nuante deschise pentru pereti

    Cu cat culoarea peretilor va fi mai inchisa, cu atat camera iti va da impresia ca "se strange" si ca pierde din inaltime. Opteaza pentru nuantele deschise. Asta nu inseamna insa ca toate camerele trebuie sa fie zugravite in alb. Cele mai bune optiuni sunt nuantele pale de verde, albastru sau mov. Daca insa doresti ceva mai puternic, alege culori stralucitoare, radiante, in locul celor inchise si dense.

    Daca preferintele tale nu se regasesc printre nuantele pastelate, atunci foloseste-te de cateva trucuri. In primul rand, poti alege varianta mai deschisa a nuantei pe care ti-o doreai initial. Daca nu esti dispus sa renunti la preferata ta, atunci zugraveste doar un singur perete in aceasta culoare mai inchisa. In felul acesta, spatiul va parea foarte deschis si aeristit.

    Poti aduce culoarea preferata in camera si cu ajutorul tablourilor voluminoase. In felul acesta poti face o combinatie intre un perete pastelat si un tablou masiv in nuante tari. Nu numai ca va da camerei impresia de inaltime, insa iti va fi mult mai usor sa schimbi, mai tarziu nuanta peretilor, in cazul in care te plictisesti de aceeasi culoare.

    2 Picteaza tavanul

    Ca si in cazul peretilor, tavanul ar trebui sa fie intr-o nuanta deschisa, in caz contrar, pierzi unul dintre elementele cheie in eforturile tale de a oferi iluzia de inaltime. Majoritatea tavanelor sunt albe, dar daca nu te incanta aceasta idee, alege o nuanta asemanatoare peretilor, cu un ton mai deschis decat acestia.

    Scopul tau este sa creezi fluiditate intre pereti si tavan, astfel incat privirea sa aiba continuitate, fara sa se opreasca in diferentele de culoare si sa localizeze astfel, adevaratele dimensiuni ale peretilor. Evita sa aplici elemente arhitecturale pe tavan, pentru ca acestea vor lua din efectul fluid pe care vrei sa in creezi intre plafon si pereti.

    3 Foloseste o podea de culoare inchisa

    Daca peretii trebuie sa fie de o nuanta deschisa, baza camerei tale, podeaua, va realiza contrastul. Ai nevoie de un parchet inchis la culoare, sau daca deja nu mai poti face astfel de modificari radicale, alege un covor de dimensiuni mari, in culori inchise. Nu opta pentru covoarele mici, pentru ca dimensiunea redusa va lua din inaltimea tavanului.

    4 Alege mobila joasa

    Incearc sa realizezi un aranjament deschis, neaglomerat, care sa deschida spatiul de care dispui. Nu inghesui mobila si foloseste doar obiectele de care chiar ai nevoie. Alege mobila joasa, pentru ca aceasta va mai auga cativa centimetri in inaltime camerei tale.

    In ceea ce priveste accesoriile, foloseste-te de jocurile de inaltime. Fie ca este vorba de elemente sau de plante decorative, ar fi indicat ca acestea sa fie inalte, de dimensiuni mai mari.O vaza subtire cu un fir de bambus este unul dintre aranjamentele care ti s-ar putea potrivi.

    In ceea ce priveste tablourile, alege-le pe acelea care indeamna ochiul sa priveasca pe linia verticala. Un portret este exemplu perfect pentru a mai inalta putin peretii. Contrar acestuia, nu sunt indicate tablourile gen peisaj, pentru ca ochiul se va plimba pe orizontala. De asemenea, ai grija ca elementele mai inchise la culoare sa se situeze in partea de jos a tabloului.

    Daca nu vrei sa folosesti tablouri de dimensiuni mari, atunci alege o grupare de tablouri mai mici, dispuse pe perete in linie verticala. Aceasta solutie este ideala atunci cand nu dispui de un element de mobilier pe care sa il coordonezi cu tabloul, cum ar fi un tablou asezat deasupra canapelei.

    5 Foloseste multa lumina

    Intr-un spatiu generos, lumina difuza creeaza ambianta; intr-o camera cu un tavan jos, aceasta invita mai mult la depresie, decat la intimitate. Incearca sa dispui cat mai multa lumina care sa vina din tavan. Opteaza pentru lustre, candelabre sau spoturi. De asemenea, poti alege lampi inalte de podea. Acestea atrag privirea in sus si lumineaza tavanul, facand camera sa para mai inalta.






    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Alte | Publicat de: ilonadm (17/02/2010)
    Vizualizări: 351 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate