Joi, 26/12/2024, 11:35 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 1
Oaspeţi: 1
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Alte

    Ce să nu îi spui şefului? [română/text]



    Fie ca ai o relatie destul de apropiata cu seful tau sau nu stii ce sa mai faci pentru a evita o confruntare cu acesta, trebuie sa fii atent la modul in care utilizezi limbajul atunci cand comunicati. O fraza cu subinteles, un pic de ironie sau cuvinte nepotrivite care lasa sa se inteleaga altceva iti pot aduce probleme in relatia cu seful tau.

    Iata cateva fraze pe care ar fi bine sa le eviti sau cel putin sa le reformulezi, astfel incat sa sune mai "dulce".

    "Trebuie sa vorbim."
     

    "Trebuie sa vorbim, este foarte important" este o fraza pe care seful tau o aude aproape zilnic. Din pacate, acesta nu va avea intotdeauna timp sa se opreasca la fiecare problema ce apare din partea angajatilor. Daca relatia ta cu seful nu este una apropiata si vorbiti destul de rar, ar fi mai bine sa ii explici direct care este problema ta, pentru a-ti acorda timpul necesar.
     

    "N-am nevoie sa ma invete altcineva ce sa fac."
     

    Deja incepi sa calci pe un teren periculos, pentru ca vei iesi in evidenta in mod negativ; toata lumea va afla ca tu esti angajatul care crede ca le stie pe toate si refuza orice sfat venit din partea celorlalti. Chiar daca deja ai trecut prin etapele respective de pregatire, chiar daca ai mai auzit acele informatii, nu ar strica daca l-ai lasa pe seful tau sa vorbeasca si i-ai dovedi apoi ca stii sa aplici informatia respectiva. Poate ca iti va spune ceva nou si daca se va confrunta cu atitudinea ta rigida, atunci te va lasa sa iti rezolvi taskurile fara ajutor. In cazul in care nu faci fata, cu siguranta vei obtine cel putin o bila neagra sau poate chiar si o cerere de demisie.
     

    "Nu inteleg."
     

    Afacerile merg cu o viteza uluitoare, iar timpul sefului trece mai repede decat iti dai tu seama. De aceea, acesta are nevoie de angajati care sa prinda din "zbor" informatia si sa si-o insuseasca. Asadar, atunci cand seful ofera instructiuni, ia un carnetel in mana, noteaza-ti ceea ce spune, pentru ca mai tarziu nu iti vei mai aduce aminte informatia in totalitate, fii atent si demonstreaza-i ca inveti repede si esti o persoana descurcareata.
     

    "Puteti sa repetati?"
     

    Prima data, a doua oara seful tau iti va repeta ceea ce tocmai ti-a spus, insa daca observa ca nu reusesti sa te aduni si sa fii atent la explicatiile sale, atunci te va considera cam... aerian; cat de mult crezi ca se poate baza seful tau pe tine in conditiile acestea? Visai la o promovare? Revizuieste-ti comportamentul si invata cat mai multe intr-un timp scurt. Visatul cu ochii deschisi nu iti va aduce prea multe oportunitati.
     

    "Asta nu intra in taskurile mele."
     

    Intr-adevar, ti s-a dat de facut ceva ce nu tine neaparat de jobul tau, insa cum va sti seful tau ce poti daca nu te va provoca putin? Asuma-ti responsabilitatea si vei culege roadele mai tarziu. Important este sa te afirmi si sa demonstrezi ca poti progresa. In plus, angajatul ideal trebuie sa dea dovada de flexibilitate si de capacitatea de a lucra in echipa. Prin acest comportament, risti sa fii marginalizat atat de catre sef, dar si de catre colegi.
     

    "Nu este vina mea."
     

    Incearca sa treci peste scuzele copilaresti si sa iti asumi responsabilitatea pentru greselile tale. Seful tau va aprecia mai mult o persoana onesta, decat un angajat care prefera sa arunce vina pe altcineva.
     

    "S-a terminat programul. Plec acasa."
     

    Intr-adevar, este dreptul tau sa pleci acasa atunci cand programul de lucru s-a incheiat, insa exista situatii in care trebuie sa ramai pentru a finaliza un proiect pe care trebuie sa il predai la termen. Observa daca lucratul peste program este o practica obisnuita in companie sau este un lucru ce are loc ocaziaonal. Daca ai discutat la interviu ca programul tau sa fie de 8 ore, insa realitatea este alta, atunci trebuie sa iti stabilesti o lista de prioritati si sa decizi daca vrei sa accepti situatia sau vrei sa o comentezi, cu riscul de a-ti pierde chiar jobul.




    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Alte | Publicat de: ilonadm (28/02/2010)
    Vizualizări: 388 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate