Joi, 26/12/2024, 11:48 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Culinărie [97]
Tehnică [36]
Medicină netradiţională [22]
Preocupare de sine [140]
Masaj [10]
Rutină [107]
Alte [81]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 2
Oaspeţi: 2
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Home-Made » Alte

    5 cheltuieli inevitabile în renovarea casei. [română/text]



    Ai cumparat materialele, ai pus deoparte banii pentru manopera si ti-ai luat cateva zile de concediu. Crezi ca ai scapat atat de usor? Iata doar cateva din cheltuielile aproape inevitabile din timpul lucrarilor de renovare a locuintei pentru care este bine sa te pregatesti.

    1 Deseurile si materialele vechi

    Majoritatea activitatilor de renovare implica si o cantitate foarte mare de deseuri. Bucatile de gresie sparta, geamuri, materiale de constructie, mobila veche sunt doar o parte din cantitatea de gunoi ce se poate acumula.

    Presedintele de bloc sau administratia iti pot oferi informatii cu privire la cantitatea de gunoi pe care firma de salubritate o poate ridica. Materialele de constructie nu se incadreaza in categoria gunoiului menajer, asa ca va trebui sa te ocupi singur de acest aspect.

    Firmele specializate percep taxe destul de mari, asa ca va trebui sa ai in vedere si aceasta cheltuiala spre finalul lucrarilor.

    2 Facturile de utilitati

    Lucrarile de reamenajare implica si un consum ridicat de resurse de energie electrica si apa. Daca in mod normal le folosesti moderat, acum acestea sunt necesare pentru ca activitatea mesterilor sa se desfasoare cat mai rapid si eficient. Iluminatul permanent, aparatele folosite si pierderile de apa se vor inregistra la urmatoarele facturi.

    Poti pune deoparte o suma si pentru factura de telefon, deoarece este foarte probabil ca in aceasta perioada sa il folosesti mai mult decat de obicei.

    3 Transportul si combustibilul

    Este aproape imposibil sa transporti materialele de constructie, parchetul sau vopseaua cu tramvaiul sau troleul. In cazul in care nu ai masina, poti apela la magazinul de la care faci cumparaturile, ii poti cere ajutorul unui prieten sau poti incerca sa rezolvi problema cu taxiul.

    In orice situatie te-ai afla, vei avea nevoie de bani pentru a plati. Daca mai calculam si drumurile suplimentare pentru a cumpara cateva accesorii de care muncitorii au nevoie urgent (suruburi, silicon, robineti, ipsos etc) suma necesara transportului devine din ce in ce mai consistenta.

    4 Hrana pentru tine si echipa de mesteri

    Chiar daca esti o persoana care gateste in mod normal si nu concepi sa apelezi la mancarea fast-food s-ar putea ca aceste zile sa nu fie atat de favorabile gatitului. Oboseala, lipsa de timp si limitarea spatiului te vor obliga sa cumperi mancarea pe care in mod normal o gateai.

    Poate ca ai stabilit cu echipa de mesteri ca nu le vei oferi mancare pe parcursul lucrarii, insa putina atentie din partea ta s-ar putea sa le inspire mai multa pofta de munca. Ii poti servi cu un pahar de suc, cu o portie de mancare sau cu o prajitura.

    Asadar, rezerva o suma rezonabila pentru hrana, deoarece energia este foarte importanta intr-o perioada atat de aglomerata si obositoare.

    5  Defectiuni si pagube

    Problemele pot aparea din orice zona, astfel incat nu vei avea ocazia sa gasesti vinovatii si chiar daca ii vei gasi, tot tu te vei ocupa de rezolvarea lor. Fie ca ai cumparat o cutie de gresie si ai gasit foarte multe placi sparte, fie ca in timpul lucrarii s-a spart o teava, o placa de parchet sau pur si simplu s-au ars cateva sigurante, va fi nevoie de bani pentru a a duce proiectul al bun sfarsit.

    Mai sus am enumerat cateva probleme minore. O problema majora se poate interpreta in momentul in care mesterii dispar dupa doua zile cu tot cu bani si cu unelte, iar tu va trebui sa tocmesti alta echipa si, bineinteles, sa o platesti.






    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Alte | Publicat de: ilonadm (17/02/2010)
    Vizualizări: 371 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate