Vineri, 15/11/2024, 11:45 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Metode de a trişa [7]
Cunoştinţe generale [68]
Experimente [6]
Probleme de logică [9]
Alte [6]
Economie [0]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 198
Statistică


În total online: 11
Oaspeţi: 11
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » School / University » Metode de a trişa

    Metode de a trişa [română/text]
    Cunoastem indeaproape felul in care va pot traumatiza/ epuiza/ deprima/ stresa examenele la materiile cele mai absurde (o experienta personala fiind Latina sau ILRL - Istoria Limbii Romane Literare). Am trecut si noi prin experiente mai putin placute (dar care ne-au facut mai puternici) in care la un singur curs, pe langa prezenta obligatorie si o bibliografie compusa din vreo 30 de carti, ni se mai cereau si prezentari, referate, examen oral si scris. Si cand te gandesti ca in unele cazuri sesiunea inseamna 10 astfel de examene, sa copiezi nu in seamna sa trisezi, ci mai degraba este o necesitate, un mod de supravietuire si o adevarata arta. Ne-am gandit ca putem sa va intindem o mana de ajutor in acest sens. Iata cateva metode.

    Copiutele reprezinta metoda clasica, insa ele presupun si un supraveghetor mai distrat, neatent sau indulgent. Tineti minte urmatoarele sfaturi:

    1. Este foarte important unde le plasezi, trebuie sa fie un loc greu de detectat, dar in acelasi timp accesibil (in pantofi este un loc foarte bun, deoarece bancile ascund foarte bine acesta parte a corpului; buzunarele nu sunt o optiune prea buna, va spunem din experienta, copiutele se pot amesteca cu tot felul de alte chestii, sunt mai greu de extras, si daca aveti si o pereche de pantaloni ceva mai stramti totul devine un fel de misiune imposibila;

    Fetele pot sa le ascunda in dresuri sub fusta, proful nu v-a cauta acolo, daca o totusi o face, sunteti norocoase, puteti sa il santajati reclamati; buzunarul de la piept este un loc foarte accesibil, insa aveti grija deoarece este si foarte vizibil) si desigur in cizme, asta daca aveti cizme inalte.

    2. In acest caz marimea conteaza, cu cat mai mica (copiuta) cu atat mai bine (asta si daca sunteti dotat cu o vedere buna). Cu cat mai mica, cu atat mai greu de detectat si mai usor de ascuns. Nu va chinuiti sa scrieti de mana, aveti un calculator, folositi-l. Micsorati textul in word, un font de 8 este perfect. Impartiti pagina in 4 coloane. Printati textul si decupati-l in fasii lungi pe care sa le puteti impaturi si ascunde in cele mai accesibile locuri. 

    3. Nu scrieti pe banca sau nu ascundeti copiutele prin banca, puteti avea ghinionul sa fiti mutat.

    4. Copiutele nu trebuie neaparat plasate pe corpul dumneavoastra. Puteti sa pe ascundeti in penar sau pe eticheta unei sticle de apa sau in alte obiecte comune, de uz personal.

    5. Daca nu este foarte mult de scris, puteti sa scrieti textul pe batiste de hartie pentru suflat nasul. Nimeni nu va fi suspicios daca scoateti un servetel, iar daca totusi este, prefaceti-va ca va suflati nasul in copiuta si mototoliti-o, va asiguram ca nu se va uita sa vada daca era ceva scris pe servetel.

    6. O alta metoda ingenioasa este de a invarti o copiuta pe doua creioane, pe unul infasurati partea de sus pana la mijloc, pe celalalt partea de jos pana la mijloc, prindeti cele doua creioane cu hartia infasurata in jurul lor cu un elastic. Dispozitivul poate fi utilizat doar cu o mana, pe sub banca, deci este destul de safe (este destul de complicata metoda asta, nu o recomand).   

    7. Daca sunteti in stadiul in care puteti dezvolta idei din prescurtari, puteti scrie de acasa esentialul ('schemele'), pe scurt, pe o foaie obisnuita si cu un scris usor grabit; la examen, o asezati senin pe banca si, daca va intreaba cineva, e ciorna, nu se vede?! Ideea e sa nu fi scris cu un pix mov pe care, in mod curios, nu il aveti cu voi.

    8. O semi-metoda e sa impartiti dinainte materia cu un coleg, sa rezolvati subiectul care va revine pe ciorna, apoi sa schimbati ciornele. Dar asta presupune o simbioza bine pregatita: sa va semene scrisurile, pixurile, si sa invatati jumatate din materie. Inclusiv colegul.

    9. Sa nu va transformati in copiute, este o greseala clasica, profii nu cred ca ai probleme cu urticaria si unele pixuri au tendinta sa aiba o pasta mai incapatanata si risti sa porti la trei zile dupa examen principiile etice ale lui Kant pe mana.

    Daca nu aveti incredere in copiute, puteti face apel la tehnologie. Sms-urile sunt foarte utile, asta daca aveti un prieten in afara care este dispus sa va ajute si un profesor inauntrul clasei care este dispus sa va lase cu mobilele pe banca.

    Handsfree-ul este o metoda foarte raspandita, atat de raspandita incat e folosita si la examenele orale. Implica de asemenea un prieten din afara care este dispus sa va ajute, dar si un par mai lung care sa acopere casca. Circula la un moment dat povesti cum ca profesorii de la ASE mergeau prin sala de examen cu un radio aprins pentru a-i detecta pe cei care copiau prin handsfree.

    O metoda foarte buna mi se pare sa copiezi cu un mp4 micut pe care ti-ai pus toate cursurile in varianta txt. Cu aceasta metoda poti sa iei chiar 10+. Este foarte usor, iar profi nu prea stiu ce este un mp4, dar stiu ca nu poti sa scrii prea multe pe un mobil, asa ca nu vor fi prea suspiciosi. Totusi daca s-au invatat sa nu te mai lase cu telefoanele pe masa, ca s-au prins ca tot incarci fisiere txt pe ele s-ar putea sa fie suspiciosi in privinta oricarui dispozitiv electronic.

    Un fel de a copia prin magie este printarea cursurilor cu tus UV invizibil (se practica prin regie si nu numai). Asta inseamna ca nimeni nu poate vedea ce este pe foaia pe care ai printat, ca si cand ai fi scris pe ea cu cerneala invizibila. Insa daca luminezi pagina cu o lanterna speciala (de marimea unui breloc) vei vedea tot ce ai printat pe ea. Exista si pixuri cu pasta UV care in celalalt capat au un led cu lumina cu raxe UV.  Evident si aici exista o poveste cu un prof din poli care a stat sa scaneze cu lampa cu UV toate foile studentilor.

    Pana la urma cea mai buna metoda mi se pare sa apelati la tocilari colegii care invata. Daca reusiti sa ii convingeti sa va ajute, sa va arate lucrarea sau sa va sufle, putei sa fiti siguri ca problemele din sesiune sunt ca si rezolvate. Cel mai bine este sa gasesti pe cineva cu un scris lizibil din orice unghi si care nu are un spate prea lat, asta pentru a minimaliza eforturile depuse.

    Cu siguranta nu stim absolut totul in materie de copiat. Voi cum procedati? 





    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Metode de a trişa | Publicat de: ellaveve (08/08/2010) | Autor: Gruia
    Vizualizări: 733 | Rating: 5.0/3
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate