Vineri, 15/11/2024, 14:51 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Bebeluşi [36]
Preşcolari [61]
Clase primare [23]
Adolescenţi [8]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 198
Statistică


În total online: 13
Oaspeţi: 13
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » For Kids » Bebeluşi

    Politeţea se învaţă din primul an. [română/text]



    Chiar daca micutul tau nu are mai mult de 1 an si jumatate si de-abia invata sa vorbeasca, este momentul cel mai potrivit pentru a-l invata sa spuna "te rog" si "multumesc".

    Iata cateva solutii:

    Explica-i! De indata ce copilasul tau incepe sa vorbeasca, (chiar daca mai mult pe intelesul lui), ii poti explica de ce este bine sa spuna "multumesc" atunci cand cineva ne deschide usa sau ne lasa sa ne jucam cu jucaria lui cea noua.

    Fii exemplu! Daca tu folosesti in mod constant aceste cuvinte, vei vedea ca micutul tau le va invata mult mai repede. De aceea, rosteste-le de fiecare data cand este cazul, chiar daca tu crezi ca el nu este atent.

    Astfel copilul va invata ca aceste doua cuvinte fac parte din limbajul zilnic si comun. De asemenea, daca mai ai un copilas mai mare, nu uita sa-i spui "multumesc" atunci cand iti aduce ceva, sau "iarta-ma" partenerului atunci cand il intrerupi din discutie. Parintii sunt imitati de copii, fiind primele modele ale lor.

    Lauda bunele maniere! Atunci cand puiul tau spune "multumesc" sau "te rog" stim ca esti foarte mandra, insa nu uita sa-i apreciezi gestul. Ii poti spune, de exemplu: "Iti multumesc pentru ca ai spus "te rog" cand mi-ai cerut cana".

    Fii realista! Nu te astepta ca micutul tau sa rosteasca aceste cuvinte "magice" dupa prima "lectie" pe care ai avut-o cu el. Insa trebuie sa il stimulezi mereu, chiar daca reactiile lui se lasa asteptate. In final, vei vedea ca nu "ai muncit" degeaba.

    Pe masura ce copilasul tau se apropie de 2 ani, il poti invata sau spuna si "buna ziua" atunci cand soseste undeva si "la revedere" cand pleaca, nu doar sa faca cu manuta. Aceste patru cuvinte (te rog, multumesc, buna ziua si la revedere) trebuie sa constituie baza educatiei sociale a micutului tau.






    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Bebeluşi | Publicat de: ilonadm (15/02/2010)
    Vizualizări: 374 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate