Vineri, 15/11/2024, 14:40 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Bebeluşi [36]
Preşcolari [61]
Clase primare [23]
Adolescenţi [8]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 198
Statistică


În total online: 17
Oaspeţi: 17
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » For Kids » Bebeluşi

    De ce muşcă? [română/text]



    Ce poti face atunci cand copilul tau musca? Psihologii au ajuns la cateva concluzii care te vor ajuta sa-ti educi copilul sa evite violenta.

    In cartea "Ingrijirea sugarului si copilului", doctorul Spock spune: "Este normal ca un copil de un an sa-i muste pe parinti de obraz." El motiveaza acest comportament sustinand ca in perioada de crestere a dintilor, copiii au tendinta de a musca. De asemenea, mai exista tendinta de a musca atunci cand copilul este foarte obosit.

    Nu este cazul sa te alarmezi prea tare, mai ales ca la aceasta varsta frageda, copilul nu dispune de prea multe mijloace de comunicare. De aceea muscatul poate fi considerat un mod de manifestare a unor dorinte sau pur si simplu exprimarea unor frustrari, suparari, si nu o latura agresiva care denota cruzime (si cei mai blanzi oameni au trecut prin aceasta perioada a dezvoltarii personalitatii).

    De altfel, este usor de remarcat ca acest tratament este aplicat si parintilor, si partenerilor de joaca, fie din suparare, fie chiar din prietenie. Un alt lucru bine de stiut este faptul ca un omulet de 1-2 anisori nu intelege ca in momentul in care musca produce durere. El nu simte, de fapt, decat partea sa de senzatie, adica cea de a musca, nu si cea de a fi muscat.

    In mod normal, copiii depasesc faza muscatului in jurul varstei de 3 ani. In cazul in care acest lucru nu se intampla sau in cazul in care acest mod de exprimare este folosit mult prea des, atunci s-ar putea sa fie ceva in neregula.

    Doctor Spock mai aminteste: "Daca muscatul este doar una dintre comportarile agresive si ingrijoratoare, atunci inseamna ca problema este mult mai mare si ca mai degraba aceasta problema ar trebui sa atraga atentia, si nu muscatul in sine." Asadar nu trebuie sa te alarmezi din nimic, dar cu toate acestea e bine sa acorzi atentia cuvenita unor elemente ce tin de un comportament violent.






    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Bebeluşi | Publicat de: ilonadm (15/02/2010)
    Vizualizări: 403 | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate