Vineri, 15/11/2024, 14:10 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Practică [12]
Romantică [14]
Teorie [162]
Alte [72]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 198
Statistică


În total online: 23
Oaspeţi: 23
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » El şi Ea » Romantică

    Rujul de buze [română/text]

    In Evul Mediu rujul de buze a devenit sinonim cu ispita diavoleasca si de aceea interzis de catre autoritati, dar suverani cu mintea luminata, precum Elizabeta Tudor, au introdus din nou folosirea rujului de buze mai intai la curtea regala si mai apoi catre masele de supusi ca mijloc de infrumusetare deosebit de popular si larg acceptat mai ales de catre femei. Au existat si opozitii serioase la aceasta moda unii factori legislativi incercand sa interzica in mod repetat folosirea rujului de buze pentru ca, spuneau ei, era otravitor si putea dauna sanatatii fie si printr-un simplu sarut. In realitate insa ei incercau sa opreasca intr-un fel o revolutie sexuala "avant la lettre" care se tot chinuia sa rabufneasca de ceva vreme prin mai toata Europa acelor vremuri.

    Intr-adevar exista, asa cum afirma antropologistii, o legatura stransa intre folosirea rujului de buze si sexualitatea exacerbata, aceasta putand fi observata mai bine la femei, care se stie ca foloseau acest produs cosmetic tocmai pentru a simula la nivel fizic o stare similara cu cea a pre-orgasmului sau oricum pentru a atrage atentia astfel potentialilor pretendenti asupra disponibilitatii lor amoroase. In prezent rujul de buze are si o functie de protejare impotriva soarelui sau a vantului, dar aceasta este o valenta relativ recent introdusa in istoria unuia dintre cele mai longevive produse din categoria sa de pe piata de cosmetice.

    Femeile il folosesc si astazi in principal datorita usurintei cu care te poate transforma dintr-o fiinta oarecare intr-una destul de atragatoare si perceputa de catre barbati ca un adult maturizat din punct de vedere sexual. Poate de aceea rujul de buze este si primul produs de infrumusetare pe care il probeaza fetitele inca de la varsta pubertatii, simtind instinctiv ca asa pot "creste" mai repede ca sa isi poata exercita puterea de atractie inca latenta asupra persoanelor din jurul lor.

    Daca norma sociala ar fi alta si un alt produs cosmetic ar putea valida statutul de adult atunci nu rujul de buze ci altceva ar fi atractia numarul unu a adolescentelor. De fapt exista de mai multa vreme o competitie serioasa din acest punct de vedere facuta prin tatuaje si bodypiercing, care incearca sa probeze atat o latura puternic sexuala cat si statutul de adult care poate dispune cum vrea de propriul trup. Rujul de buze fiind cam perimat si prea romantic iata ca s-a gasit o formula prin care mesajul sa ramana acelasi, dar modul in care este acesta transmis sa fie totusi diferit caci asa se procedeaza de catre fiecare noua generatie.

    Totusi rujul de buze nu este amenintat cu disparitia deoarece el da bine si la slujba unde o persoana mai atragatoare va avea sanse mai mari decat una stearsa, care nu iese cu nimic in evidenta. Intrucat tatuajele si piercingul nu vor fi niciodata la moda intr-o situatie profesionala iata ca tot rujul de buze ramane preferinta de top a femeilor si pe viitor. Ar fi si culmea sa dispara tocmai acum dupa ce a rezistat vreme de milenii in ciuda tuturor opozitiilor sau a perioadelor mai putin binecuvantate din istoria omului.

    Putin diferit de vremurile trecute, in prezent rujul de buze este folosit mai degraba ca un semn exterior al respectului fata de propria imagine si pentru ca poate conferi mai multa incredere in aspectul placut al unei femei si mai putin folosit din ratiuni de natura sexuala, pentru a atrage astfel sexul opus. Sigur ca femeile folosesc rujul de buze si ca stimulent romantic, dar nu atat de des precum o fac atunci cand doresc sa isi aduca un plus de imagine si de incredere in sine.

    Se pastreaza inca un vechi tabu social respectiv acela al interzicerii aplicarii rujului de buze in public, o femeie care procedeaza astfel riscand destul de mult sa fie desconsiderata atat de catre alte femei cat si de catre barbati. Este ca si cum te-ai machia sau te-ai pieptana in public si de aceea e bine sa faci acest lucru in propria casa sau intr-un loc mai putin expus pentru a pastra totusi aparentele.





    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Romantică | Publicat de: DrMitja (24/02/2010)
    Vizualizări: 508 | Tag-uri: istorie, ruj de buze | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate