Vineri, 15/11/2024, 17:33 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Practică [12]
Romantică [14]
Teorie [162]
Alte [72]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 198
Statistică


În total online: 8
Oaspeţi: 8
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » El şi Ea » Alte

    Nume bărbăteşti [română/text]

    Nume barbatesti Este destul de usor sa gasesti nume de fete care te duc cu gandul la specificul feminin, la frumusete, la senzualitate sau la bogatia de nuante a lumii vegetale, dar in cazul baietilor unde primeaza puterea, masculinitatea si energiile creatoare lucrurile nu mai sunt atat de facile deoarece cele mai multe dintre numele cu rezonanta barbateasca sunt deja superuzate prin folosirea lor excesiva si de multe ori complet la intamplare.

    Se stie din antichitate faptul ca numele isi pune serios amprenta asupra destinului unei persoane si de aceea responsabilitatea alegerii sale in deplina cunostinta de cauza date fiind implicatiile ulterioare asupra dezvoltarii armonioase si echilibrate a copilului. Sa botezi un baietel cu numele Gheorghe/George (=lucrator al pamantului) fara a intelege etimologia acestui cuvant este ca si cum ai hotari un destin de agricultor pentru cineva nascut la oras si, invers, sa iti botezi copilul nascut in mediul rural drept Gabriel/Gavril (=invatator, maestru) este ca si cum i-ai cere implicit sa faca eforturi mult prea mari pentru a ajunge acolo unde teoretic nu va putea sau nu isi va dori din cauza specificului locului unde s-a nascut.

    Chiar daca un copil nu isi constientizeaza numele in mod clar el tot va incerca sa se apropie de-a lungul existentei sale de idealul continut de acel nume si, daca nu va reusi, atunci iata cum te poti confrunta cu un posibil esec existential doar pentru ca parintii si nasii de botez nu au fost suficient de inspirati sau constienti atunci cand au hotarat la intamplare un nume si implicit un destin pentru micutul bebelus incapabil sa isi exprime inca preferintele sale onomastice.

    Traditia iudeo-crestina din Romania se prea poate sa fi facut ravagii din acest punct de vedere, in special in mediul rural incetatenindu-se obiceiul de a boteza copiii cu nume de apostoli si de sfinti, dar fara ca acest lucru sa ajute cumva la imbunatatirea vietii romanilor din punct de vedere spiritual ci, dimpotriva, coborand totul intr-un plan tragicomic unde Andrei se lupta salbatic cu fratele sau Petru de la o bucata de pamant, iar Matei si Iosif ajung chiar sa isi dea in cap pentru ca nu au fost multumiti de cei care au decis cum trebuie implementata Legea Fondului Funciar.

    In zona orasului, din cauza agresivitatii specifice si a tumultului vietii citadine, a aparut tendinta de a boteza copiii de sex masculin cu nume care sa aiba o puternica tenta barbateasca astfel incat, la simpla lor rostire, sa impietresti de frica si nici sa iti treaca prin cap sa te pui in coarne cu posesorul temutului nume. Astfel, pe langa deja bine-cunoscuta lista a numelor baietilor "smecheri" de cartier (mahalaua romaneasca, cum ii zicea pe vremuri) - Vali, Robert, Bobby, Jean, Gigi, Fane etc. - se prefera acum nume precum Alex, Anatol, Carol, Cezar, David, Dragos, Remus, Romulus si nelipsitele Decebal si Traian.

    In ambele situatii amintite mai sus bebelusii care ar fi trebuit sa creasca incat sa ajunga multumirea si cinstea propriilor mamici ajung inevitabil niste fiinte dominate de "aura" propriului nume, adica tineri care aleg poate un curs al destinului complet aiurit datorat intr-o masura oarecare si felului in care parintii au ales sa ii boteze. Sa fim deci mai atenti la ceea ce decidem atunci cand vine vorba de alegerea numelui propriului nostru copil pentru ca este intru totul adevarat ca si astfel il putem ajuta sau impovara cu un destin altul decat cel hotarat de catre astre.

    Cum se face deci alegerea inspirata a numelui de botez. Este suficient sa te cunosti bine pe tine insuti mai intai si apoi si ca pereche binecuvantata prin taina cununiei si astfel sa cauti acel nume de botez care reprezinta mai bine esenta relatiei voastre si principalele trasaturi de caracter sau idealuri comune. Astfel nu veti gresi atunci cand veti alege un nume bun pentru propriul copil, care mai tarziu se va regasi acasa si din acest punct de vedere el putand sa faca o apropiere clara intre proprii parinti, trasaturile lor de personalitate si numele sau de botez.





    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Alte | Publicat de: DrMitja (23/02/2010)
    Vizualizări: 425 | Tag-uri: trasaturi, barbati, specific, soarta, nume barbatesti, bebelusi | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate