Joi, 26/12/2024, 08:11 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Practică [12]
Romantică [14]
Teorie [162]
Alte [72]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 199
Statistică


În total online: 5
Oaspeţi: 5
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » El şi Ea » Alte

    Astenia de primăvară afectează viaţa sexuală [română/text]

    In perioada de trecere de la sezonul rece la cel cald, apar pe langa starea de oboseala si insomnie tulburarile de dinamica sexuala, acestea traducandu-se prin astenia de primavara. Psihiatrii spun insa ca aceste simptome sunt trecatoare si nu trebuie sa ne ingrijoram. Ei ne recomanda sa consumam multe legume si fructe si sa facem cat mai multa miscare in aer liber.

    Astenia de primavara este cunoscuta de cand lumea, desi mult timp s-a crezut ca nu este o afectiune medicala, deoarece, aparent, o facea toata lumea. Acest lucru s-a dovedit a fi insa fals, deoarece nu toti suntem afectati de schimbarea de anotimp. "La finalul iernii, multe persoane cad intr-o asa-numita depresie sezoniera, din cauza ca, dupa cateva luni in care organismul nu a mai fost luminat de razele soarelui, neurotransmitatorii din creier scad. In plus, se stie ca in perioada rece consumam mult mai putine alimente proaspete, bogate in vitamine, motiv pentru care apare avitaminoza. De asemenea, facem mult mai putina miscare in aer liber si, pe deasupra, suntem afectati de raceli si de viroze, care ne slabesc organismul", ne-a declarat psihiatrul Florin Tudose.

    Lentoare, oboseala, tulburari de somn

    Potrivit specialistului, depresia sezoniera sau astenia de primavara se manifesta printr-o lentoare, oboseala si prin tulburari de somn. "Apare dorinta de a dormi mai mult si scade randamentul. In acelasi timp, se fac simtite tulburarile de dinamica sexuala, insa toate aceste simptome sunt trecatoare", a adaugat prof. dr. Tudose.

    Faptul ca iesirea din iarna corespunde, de cele mai multe ori, cu Postul Pastelui nu este benefic pentru anumite persoane, al caror organism se reface mai greu. La fel se intampla si cu cei care au suferit, in sezonul rece, de viroze sau de pneumonii si care, acum, se afla intr-o stare de convalescenta. "Astenia de primavara, care reprezinta de fapt un grup de suferinte, nu trebuie tratata cu medicamente, ci cu un regim de viata sanatos. Mai exact, trebuie sa mancam tot ce apare verde pe piata (legume, fructe, verdeturi). De asemenea, trebuie sa ne reluam obiceiul de a ne plimba si de a face sport in aer liber. Si, nu in ultimul rand, sa ne expunem la soare ori de cate ori avem ocazia. In plus, este bine sa renuntam la fumat si la alcool", a incheiat prof. dr. Florin Tudose.

    Tulburari de primavara

    La inceputul primaverii, poate aparea si spasmofilia, din cauza continutului scazut de calciu din organism. Tot in acest anotimp, pot aparea si tulburarile tegumentare (dermatozele), din cauza lipsei de vitamina A si D din piele. In ambele cazuri trebuie sa consultati medicul, pentru a va prescrie tratamentul adecvat.




    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Alte | Publicat de: magnetic_music (16/03/2010) | Autor: magnetic_music
    Vizualizări: 437 | Tag-uri: primavara, viata sexuala, astenie, oboseala | Rating: 0.0/0
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate