Holul – amenajare în detalii [română/text&imagine]
Holul - amenajare în detalii
Ti-am spus de atatea ori: detaliile sunt importante! Cand iti amenajezi casa, gandeste-o ca un ansamblu, ca un tot unitar. Nu neglija niciun spatiu al ei! Oricat de mic ar fi, el spune o poveste despre personalitatea ta.
Deseori, cand se (re)decoreaza o locuinta, problema holului e omisa. Mare greseala! De ce? Pentru ca e cel mai circulat spatiu din casa ta! Face legatura intre interior si exterior, intre incaperile celelalte si poate fi si spatiu de depozitare. Sunt suficiente argumente? Noi am spune ca DA.
Vorbim despre o locuinta mica? Atunci foloseste pentru pardoseala acelasi tip de material (textura, culoare, dimensiune) ca in restul camerelor. Astfel vei da senzatia de mai mult spatiu. Daca ai o casa spatioasa, poti sa folosesti o culoare mai inchisa pentru pardoseala holului, ca sa mentii cat mai mult senzatia de curat si nou.
Peretii holului trebuie sa aibe culori deschise, pentru ca, nu uita, e totusi un spatiu mic. Tavanul e indicat sa aiba o nuanta cat mai neutra. Albul cald e perfect! In hol nu folosi modele pentru pereti. Chiar daca sunt in trend, nu sunt recomandate pentru spatii atat de mici.
Incearca sa folosesti cat mai practic aceasta zona. Obiectele de mobilier de pe hol trebuie sa aiba functie practica. Nu folosi un cuier minimalist, doar cu manere pentru agatat haine, ci foloseste unul si cu lada de depozitare si suport sus pentru umbrele, genti sau esarfe. Daca ai o casa cu pereti inalti, pe hol, in partea superioara a acestora, se pot pune dulapuri suspendate.
Daca vrei sa ii dai un aer mai sic, foloseste si cateva accesorii cu rol estetic. Dar ai grija! Nu folosi obiecte valoroase! Totusi holul ramane un spatiu de trecere, prin care se circula foarte mult. Si nu ai vrea sa spargi nimic, nu?