Duminică, 19/05/2024, 07:24 Oaspete | RSS


Începători
Meniul site-ului
Categorii
Interesant [14]
Web Master [12]
Utile [16]
Alte [20]
Voting
Care tracker este mai organizat?
javascript:; javascript:;
Raspunsuri: 198
Statistică


În total online: 1
Oaspeţi: 1
Utilizatori: 0
Ultimii utilizatori
  • ColinLok
  • Francisml
  • Richiecit
  • Facebook fan

    Lecţii


    Principală | Profilul meu » Lecţii » Internet » Alte

    Cum scapi de mătreaţă? [română/text]

    Există mai multe forme de mătreaţă care, netratate la timp, pot degenera chiar în eczeme sau în psoriazis. Iată câteva sfaturi ca să scapi uşor de această afecţiune inofensivă, dar foarte neplăcută din punct de vedere estetic.

    Printre factorii care stimulează apariţia mătreţii se numără hidratarea insuficientă, stresul şi alimentaţia dezechilibrată. De asemenea, ciuperca Malassezia, care trăieşte pe scalp, este considerată a fi una dintre cauzele principale ale apariţiei mătreţii. Tratarea acestei probleme, considerată mai mult estetică decât medicală, ar trebui să înceapă prin folosirea unor produse de igienă corespunzătoare.

    Alege un şampon potrivit tipului de păr

    De multe ori, mătreaţa apare din cauză că şamponul folosit nu este potrivit tipului de păr ori din cauză că acesta este folosit greşit. De aceea, este foarte important să alegi şamponul optim, iar pentru asta, cel mai indicat ar fi să ceri sfatul unui dermatolog sau măcar recomandarea unui farmacist. Şampoanele dedicate acestei probleme sunt clasificate după mai multe criterii: pentru scalp sensibil, detoxifiante, împotriva căderii părului sau antiseboreice.

    Trebuie să reţii că şamponul ideal trebuie să înlăture cojile, dar mai ales să distrugă definitiv ciuperca scalpului. Poţi încerca şamponul antimătreaţă Laur şi Echinaceea de la Korres Natural (1), preţ: 42 lei. Pentru combaterea mătreţii, dar şi pentru tratarea altor probleme legate de scalp, mai există şi şamponul profesional Scalp Equilizer de la Londa (2), preţ: 30 lei. Dacă eşti adept al produselor bio, poţi opta pentru şamponul Florane Antipelliculaire Bio Sublim de la Natural Paris (3), preţ: 78 lei.

    Nu exagera cu produsele de styling

    Dacă vrei să ai părul strălucitor şi neted în mod natural, trebuie să nu exagerezi cu produsele de styling, deoarece, folosite regulat, acestea degradează părul. Cu atât mai mult dacă ai un scalp sensibil. În încercarea ta de a-ţi face părul să arate impecabil, nu omite câteva reguli: balsamul leave-in (fără clătire) nu se asociază cu alte tipuri de balsam sau cu măşti de păr; sprayul de strălucire nu se utilizează împreună cu ceara de păr; după ce utilizezi o spumă sau un fixativ rezistent, nu trebuie să-ţi mai piepteni părul.

    Aceste reguli, alături de multe altele, îţi protejează atât scalpul, cât şi firul de păr, ajutându-l să nu se îmbâcsească. Pentru scalpul afectat de mătreaţă poţi renunţa la toate acestea, folosind doar masca pentru păr sensibil Balanced Range de la Wella Lifetex (4), preţ: 48 lei, sau balsamul antimătreaţă SOS Barefoot Botanicals de la Rangali (5), preţ: 65 lei.

    Masează-ţi scalpul zilnic

    Înainte de culcare, masează-ţi scalpul cu o perie specială antistatică, cum sunt cele cu peri naturali. Folosită zilnic, aceasta îţi va ameliora circulaţia locală şi va îmbunătăţi calitatea epidermei, îndepărtând mătreaţa. În plus, de fiecare dată când te simţi tensionat, introdu degetele prin păr, masând uşor scalpul cu buricele degetelor.

    Dacă ai la dispoziţie şi loţiunea tonică Scalp Equilizer de la Londa (6), preţ: 30 lei, părul tău se va revitaliza de îndată. Sprayul purifiant Melaleuca din gama Rene Furterer (7), preţ: 51 lei,  este recomandat pentru calmarea mâncărimilor.

    Soluţii naturale

    Uleiul de măsline, încălzit la aburi şi aplicat înainte de întregul proces de spălare, este benefic în lupta contra mătreţii, deoarece hidratează intens. De asemenea, uleiul de ricin este recomandat în tratamentul scalpului, datorită proprietăţilor sale regenerative. Acesta se aplică la rădăcina părului şi se lasă peste noapte, urmând ca dimineaţa să se spele părul.

    Specialistul nostru
    Prof. dr. Anca Zbranca, medic specialist dermatolog

    Popular, orice scuame desprinse de pe pielea capului sunt denumite „mătreaţă”. Această descuamare poate fi dată fie de dezlipirea celulelor moarte, fie de dezlipirea stratului de sebum care se usucă într-o crustă pergamentoasă, sau de ambele, ca mediu de cultură pentru o ciupercă „pitiriazis versicolor”.

    Tot ca o mătreaţă poate arăta şi balsamul de păr neclătit bine. Acesta este folosit în general în mod eronat, fiind aplicat prin masarea pielii capului şi se poate usca, arătând ca o mătreaţă. De aceea, este nevoie de o părere specializată, pentru a identifica exact forma afecţiunii. Şampoanele care conţin substanţe decapante (care dizolvă grăsimile) ajută la dezlipirea mai uşoară a scuamelor de pe scalp, fiind recomandate pentru tratarea afecţiunii.



    Anunţă-ţi prietenul:

    Categoria: Alte | Publicat de: teothebest_crazygirl (13/08/2010) | Autor: Teodora TEO
    Vizualizări: 526 | Comentarii: 2 | Rating: 5.0/1
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii.
    [ Înregistrare | Logare ]
    Anunţuri Google
    Parteneri
    Publicitate